Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vijf tip over inbreeksters appartement Goes

Toegevoegd: 04-06-2020, 11.10 uur
De inbraak vond plaats op zaterdag 17 augustus 2019.
De inbraak vond plaats op zaterdag 17 augustus 2019.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vijf tips binnengekregen over de twee vrouwen die afgelopen zomer in Goes betrokken zouden zijn geweest bij een inbraak een waarvan deze week bewakingsbeelden werden vrijgegeven.

De vrouwen arriveerden op de bewuste zaterdag 17 augustus tegen 12.00 uur bij de ingang van een appartementencomplex aan het Anna Paulownaplein in Goes. Even later voegde zich een man bij hen. De vrouwen gingen het gebouw binnen door de centrale toegangsdeur van het complex en in één van de appartementen werd vervolgens ingebroken. De woning werd doorzocht en de drie lieten een flinke rommel achter. Ze namen een compleet servies mee en wat kostbare sieraden.

De 89-jarige bewoner was op het moment van de inbraak niet thuis maar schrok zich volgens de politie een ongeluk toen hij thuis kwam. Na de inbraak werden camerabeelden uit de centrale hal bekeken. Hierop waren twee vrouwen te zien: de één gekleed in een blauwe jurk, de ander gekleed in een oranje jurk. In Ede kon in februari een 20-jarige man uit die plaats worden aangehouden als verdachte. "Omdat hij al bekend is bij de politie, staat hij niet op de verspreide beelden", zo legde de politie eerder uit.

De vijf binnengekomen tips worden nu door de politie nagetrokken. Of de gouden tip erbij zit, is nog niet bekend. Tips zijn daarom nog altijd welkom, zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (5-6-2020 om 08:52)
sja als ze uit een duister milieu komen worden ze misschien wel gedwongen om dit soort zaakjes te doen, en de vaak "MAN" achter de schermen is dan de "goeie pik" die zijn maatjes een rondje geeft. Raar wereldje....
Biggetje (5-6-2020 om 07:55)
Hallo Shirley. Heb je een pilletje teveel op? Het klopt natuurlijk niet om mensen te beroven. Oud of jong maakt niet uit maar jou reactie is wel een hele heftige zeg.
Shirley (4-6-2020 om 16:48)
Doodstraf terug aan hoogste boom ophangen en dat in nieuws brengen niets terug sturen en dat ze daar oude mensen moeten beroven alsof alle Nederlanders die misdaad begaan in buitenland moeten die hier ook maar t zélf de doen? Gewoon aan hoogste boom hangen en dood meppen zulke lui.
rini de jonge (4-6-2020 om 12:07)
ik weet wel een straf voor die meisjes
Nel (4-6-2020 om 11:33)
Ik hoop toch van ganse harte dat ze deze twee meiden op kunnen pakken. Hoe gewetenloos kan je zijn om bij een oud iemand in te breken en spullen mee te nemen. Zijn het meiden uit het oostblok? Dan terugsturen! Gaan ze daar maar ouderen beroven.