Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Extra controles na feesten bij Perkpolder

Toegevoegd: 04-06-2020, 19.21 uur
Extra controles na feesten bij Perkpolder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

PERKPOLDER - Naar aanleiding van uit de hand gelopen feesten en bijeenkomsten wordt de komende tijd extra toezicht gehouden aan de Westerscheldedijk en het strandje in Perkpolder. Dat meldt de gemeente Hulst.


Reden van de extra controles zijn volgens de gemeente de feesten en bijeenkomsten die de afgelopen periode op deze locatie hebben plaatsgevonden. Volgens de gemeente werden bij deze feesten en bijeenkomsten de coronamaatregelen (onder andere het 1,5 meter afstand houden) veelal niet in acht genomen. “Daarnaast werd veel zwerfvuil - waaronder glas(scherven) – achtergelaten”, zo zegt de gemeente.

Hulst laat weten dat deze situatie niet wordt getolereerd en dat er daarom extra controles gepland staan. Ook zal handhavend worden opgetreden door zowel BOA’s als politieagenten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (5-6-2020 om 12:40)
Jeugd loopt wel voorop met milieudemonstraties maar dumpen vervolgens zelf alles op straat! Zo is Terneuzen compleet bedekt onder McDonalds troep en plastic flesjes en blikjes. Wordt uit rijdende auto's gedumpt met daarin jeugd voorzien van dure merkkleding en lagen make-up en smartphone.
Ruud (5-6-2020 om 12:35)
@een gast. Als deze "demonstranten" de regels hadden gerespecteerd had het plein niet schoongeveegd hoeven worden en waren er niet zoveel slachtoffers gevallen. Het is net als alle andere regels in Nederland als je er voor zorgt dat je het limiet van toegestane aanwezige demonstranten niet overtreedt dan zal er ook niet worden opgetreden. Oh wacht. Ik keek even op de verkeerde maatstaaf. Voor jongeren in een dorp hebben we die andere nodig.
Jaap (5-6-2020 om 12:35)
Domme reactie van Peter, er moet juist veel en veel meer gehandhaaft worden in dit bedorven gedoogland, juist om dit soort asogedrag te voorkomen. En wat heeft de demonstratie in Amsterdam hier mee te maken??? Helemaal niets!
Wouter (5-6-2020 om 12:08)
@een gast. Het is net als alle regels in Nederland... Precies met meer als toegestaan bij elkaar op de dam komen Geen afstand houden, en geen boete krijgen. Dus als je boete krijgt, niet betalen en er tegen in gaan. Gelijke rechten voor iedereen toch? Dus of je nou demonstreert, of gezellig een feestje houd. Gelijke behandeling, voor iedereen in Nederland. Protesteerders fietsers feestgangers
Fred (5-6-2020 om 11:53)
Het handhaven op de anderhalve meter regel, is totaal doorgeslagen en er wordt volledig willekeurig opgetreden. Doordat er afgelopeen week in Amsterdam niet werd gehandhaafd, is het inmiddels ook juridisch niet meer haalbaar. Er is rechtsongelijkheid ontstaan, dus de boetes moeten worden afgeschafd en met terugwerkende kracht worden geseponeerd.
een gast (5-6-2020 om 10:03)
Peter, wat je hier over Amsterdam schrijft dat klopt het was ook schandalig . Maar wat betreft het op de bon slingeren wat jongeren ,als deze feestgangers de regels respecteren dan word er normaal gesproken niemand op de bon geslingerd . Het is net als alle regels in Nederland als je er voor zorgt dat je geen overtreding begaat hoef je ook geen boete te betalen.
Cookie-instellingen beheren