Weerbericht:
Vandaag zonnig, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Werkstraf geëist tegen 'lekkende' wijkagent

Toegevoegd: 04-06-2020, 19.34 uur
Werkstraf geëist tegen 'lekkende' wijkagent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een inmiddels ex-wijkagent van de gemeente Tholen, de 40-jarige B. H. uit Zonnemaire is donderdag een taakstraf van 100 uur geëist. H. wordt ervan verdacht tussen 2016 en 2017 diverse keren zijn beroepsgeheim te hebben geschonden en in het bezit te zijn geweest van cocaïne.

De 45-jariger P. T. uit Zierikzee, een vriend van H., zou volgens de officier van justitie een taakstraf van 200 uur opgelegd moeten krijgen voor het dealen en bezit van cocaïne en het bezit van erectiebevorderende pillen. De cocaïne kwam in beeld als uitvloeisel van een ander drugsonderzoek  -Bieslook-  en tijdens dat onderzoek werd duidelijk dat H. vertrouwelijke informatie naar buiten bracht. Niet naar criminelen, hij kreeg er ook geen geld voor, maar hoe dan ook niet toegestaan.

Aan een zwaar onderzoek mankeerde het niet. Er werden bakens op auto's gezet, telefoons afgeluisterd, er werd geobserveerd en uiteindelijk werden T. en H. op 2 augustus 2017 aangehouden. Voorbeelden van dat 'lekken' waren onder meer het doorgeven aan de vriend dat een bepaalde 'verdachte' auto niet verdacht was.

Ook belde H. zijn vader (eveneens een politieman) op om hem te vertellen over een incident bij Hoogerheide terwijl T. daarbij mee kon luisteren. “Uit een vorm van behulpzaamheid en soms ook grootspraak” verklaarde H. zijn 'lekken'. Voor wat betreft het dealen konden de heren kort zijn: in een loods op het industrieterrein in Zierikzee kwamen ze met enige regelmaat bijeen om wat te drinken en te snuiven. Meer niet. Gewoon als vrienden onder elkaar. Er werd destijds ook wel eens wat cocaïne bij een gemeenteraadslid afgeleverd, maar of dat dealen was?

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wie wind zaait.. (5-6-2020 om 16:51)
Een taakstraf !? En dat in deze tijden dat politie en overheid in het algemeen al met groot wantrouwen bekeken wordt ? Denken ze echt hiermee hun reputatie te gaan redden ? Dit stinkt en iedereen ziet dat toch ?
bram goeree (5-6-2020 om 13:42)
een taakstraf ?is een gevangenis straf niet meer op zijn plaats
Ruud (5-6-2020 om 12:32)
Ik heb vrienden in het drugscircuit die ik lang geleden achter me heb gelaten. Bij een eerdere staandehouding waarbij de agent op zoek was naar drugs zonder enige aanleiding, heb ik drugsgebruik bij de agent geconstateerd en zijn collega hierop gewezen. In Goes loopt ook zo'n fervent XTC gebruiker rond bij de politie. Ondanks dat bij mij geen drugs gevonden wordt, wordt dit dan afgedaan als iets om onder de staandehouding uit te komen en zeker niet iets om naar gekeken te worden. Alles wordt vluchtig afgehandeld en weg zijn ze zonder zich te identificeren. Politie gebruikt geen drugs en gemeenteambtenaren evenmin. Drugs is een walgelijk middel voor de bodemlaag van de samenleving. Drugs ontwricht samenlevingen en zorgt voor moord in mexico.
Jan (5-6-2020 om 08:51)
En met deze gasten moesten wij ons verhaal aan vertellen als er iets niet goed ging?maar het zegt genoeg wat er voor mensen werken bij politie ,HOE DE WIND WAAIT ,WAAI HUN JAS ! en als ze echt gaan spitten dan werkt er niemand meer bij de politie