Weerbericht:
Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 37 km

Dodelijk ongeluk in Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 05-06-2020, 17.21 uur - Update: 05-06-2020, 18.20 uur
Door: Manfred Berrevoets

BORSSELE - Bij een ongeluk in de Westerscheldetunnel (N62) is vanmiddag een vrouw om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De tunnel is in beide richtingen afgesloten.


Even voor 17.00 uur werd het ongeluk gemeld in de Westbuis richting Terneuzen. Bij het ongeluk zijn meerdere voertuigen betrokken, één hiervan belandde op zijn kop. Volgens een woordvoerder van de politie is bij de aanrijding een vrouw om het leven gekomen. Na de melding rukte de brandweer groots uit en ook meerdere ambulances werden opgeroepen. Vanuit Rotterdam werd er ook een traumahelikopter ter plaatse gestuurd maar deze is later afgemeld.

De Westerscheldetunnel is momenteel in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De verwachting is wel dat de Oostbuis rond 19.00 uur weer open kan. Er is een omleiding ingesteld via Antwerpen (België). Volgens de Westerscheldetunnel is geregeld dat mensen die moeten omrijden de grens over mogen. Weggebruikers die net voor de ingang van de tunnel moesten stoppen, staan nog in de file. Op het tolplein bij Borssele hebben tunnelmedewerkers voertuigen laten keren.

Eerdere ongevallen
Dodelijke ongelukken op het tracé van de Westerscheldetunnel komen niet vaak voor. In september 2003 vond voor het eerst een fatale aanrijding plaats in de Westerscheldetunnel. Dat gebeurde toen tijdens werkzaamheden het verkeer door één buis moest en een auto op de verkeerde weghelft belandde en in botsing kwam met een vrachtwagen.

In september 2015 vond nog een fatale botsing plaats op het tracé van de Westerscheldetunnel. Tussen de Sluiskiltunnel en de Oostbuis vloog destijds een auto in brand die in botsing was gekomen met een vrachtwagen. Twee personen kwamen om. Op de rijbaan tussen de Westbuis en de Sluiskiltunnel kwam in oktober 2017 een man om het leven die tegen een vrachtwagen botste.

Later meer


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (6-6-2020 om 07:48)
@Rien je hebt gelijk 5 uur wachten zonder berichten is hinderlijk maar dood zijn is toch erger.
Rien. (6-6-2020 om 03:04)
Die ene mevrouw komt nooit meer thuis, Ko Tazelaar denk daar maar eens over na.
rennie (6-6-2020 om 01:46)
Ik kon er nog na het ongeluk en voor de sluiting voorbij en het verbaast het me niet dat er een dodelijk slachtoffer bij zit. Hoe dit op een rechte weg kan gebeuren is met uitzondering van een spookrijder echt niet uit te leggen. 1 auto op de kop en enorme schade aan de achterkant, 1 veel te grote leaseauto met enkel beschadiging aan de voorkant en een busje met schade aan de zijkant. Ik vraag me oprecht af waarom mensen halve hummers zonder speciaal rijbewijs mogen besturen. Een gepantserde vrachtwagen doe je ook niet, ondanks dat dat nog veiliger is. Dat terzijde is het onacceptabel als ik hiervoor 5 uur in een file had gestaan. Boor maar een extra tunnel voor dit soort gevallen als je toch niet van plan bent de tolheffing te stoppen.
Jr (6-6-2020 om 00:57)
Als je het mij vraagt is de eerste auto stil komen te staan in begin van de tunnel. Juist op dat punt is het zicht slecht als je de tunnel in rijdt. Maar ik was er niet bij. Strekte voor alle betrokkene!
Jan de filatroop (5-6-2020 om 21:32)
Sterkte voor de nabestaanden!
Ko Tazelaar (5-6-2020 om 20:41)
Waarom is geen alert bericht op de telefoon??.Of is dit niet belangrijk genoeg ,dat een doorgaande openbare weg ,voor ongeveer 5 uur afgesloten word,Houd de mensen op de hoogte.
Cookie-instellingen beheren