Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Dodelijk ongeluk in Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 05-06-2020, 17.21 uur - Update: 05-06-2020, 18.20 uur
Door: Manfred Berrevoets

BORSSELE - Bij een ongeluk in de Westerscheldetunnel (N62) is vanmiddag een vrouw om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekend gemaakt. De tunnel is in beide richtingen afgesloten.


Even voor 17.00 uur werd het ongeluk gemeld in de Westbuis richting Terneuzen. Bij het ongeluk zijn meerdere voertuigen betrokken, één hiervan belandde op zijn kop. Volgens een woordvoerder van de politie is bij de aanrijding een vrouw om het leven gekomen. Na de melding rukte de brandweer groots uit en ook meerdere ambulances werden opgeroepen. Vanuit Rotterdam werd er ook een traumahelikopter ter plaatse gestuurd maar deze is later afgemeld.

De Westerscheldetunnel is momenteel in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De verwachting is wel dat de Oostbuis rond 19.00 uur weer open kan. Er is een omleiding ingesteld via Antwerpen (België). Volgens de Westerscheldetunnel is geregeld dat mensen die moeten omrijden de grens over mogen. Weggebruikers die net voor de ingang van de tunnel moesten stoppen, staan nog in de file. Op het tolplein bij Borssele hebben tunnelmedewerkers voertuigen laten keren.

Eerdere ongevallen
Dodelijke ongelukken op het tracé van de Westerscheldetunnel komen niet vaak voor. In september 2003 vond voor het eerst een fatale aanrijding plaats in de Westerscheldetunnel. Dat gebeurde toen tijdens werkzaamheden het verkeer door één buis moest en een auto op de verkeerde weghelft belandde en in botsing kwam met een vrachtwagen.

In september 2015 vond nog een fatale botsing plaats op het tracé van de Westerscheldetunnel. Tussen de Sluiskiltunnel en de Oostbuis vloog destijds een auto in brand die in botsing was gekomen met een vrachtwagen. Twee personen kwamen om. Op de rijbaan tussen de Westbuis en de Sluiskiltunnel kwam in oktober 2017 een man om het leven die tegen een vrachtwagen botste.

Later meer


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (5-6-2020 om 18:55)
Hoe kan nu zoiets gebeuren in een tunnel dat zelfs een auto op zijn kop terecht is gekomen vreselijk wat een drama als je dat leest en een vrouw om leven gekomen wat een boodschap als je zoiets te horen krijgt bij deze wensen we de famielje veel sterkte toe.
Moeder (5-6-2020 om 18:39)
Heel veel kracht en sterkte toegewenst voor nabestaanden en hulpverleners.
ADRIAN IRVINE (5-6-2020 om 18:31)
Gecomdoleeerd aan de familie van de overleden Vrouw,