Weerbericht:
Wolkenvelden, in het noorden plaatselijk wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Geweldsincident Oostburg was overval

Toegevoegd: 05-06-2020, 18.42 uur
Forensisch onderzoekers bij de woning waar het incident plaatsvond.
Forensisch onderzoekers bij de woning waar het incident plaatsvond.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Het geweldsincident waarbij vanochtend vroeg in Oostburg iemand gewond raakte, was een overval met vier daders. Zij zijn voortvluchtig. De twee aangehouden verdachten hadden weliswaar drugs bij zich maar hadden vermoedelijk niets met de overval te maken. Wel kwam de politie via de twee op het spoor van twee hennepkwekerijen.


De melding van het incident kwam volgens de politie rond 06.10 uur binnen. “Een buurtbewoner meldde dat een gewonde man aan de deur stond”, aldus de politie. Zowel de politie als de ambulancedienst spoedden ter plekke en het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De omgeving werd afgezet en de politie startte een onderzoek.

Auto
Rond 6.50 uur reed een auto met twee mannen de Paulus Potterstraat in. In de auto roken agenten een wietlucht, waarna één van de inzittenden enkele grammen hennep aan de agenten gaf. Het tweetal werd voor verder onderzoek aangehouden en naar een politiebureau gebracht. Het gaat om een 29-jarige man uit de gemeente Sluis en een 34-man uit Oostburg.

“Uit onderzoek bleek dat het tweetal vermoedelijk niks met het geweldsincident te maken heeft. Vanwege de drugsvondst werd in een woning aan de Turkeijeweg in Waterlandkerkje onderzoek gedaan. In het huis werd een hennepkwekerij met bijna 400 planten gevonden. Tevens werd een in aanbouw zijnde kwekerij aangetroffen. Alle spullen werden verwijderd en vernietigd. De twee mannen kregen in de loop van de dag te horen dat ze nog langer vast blijven zitten”, zo laat de politie weten.

Overval
Het slachtoffer, een 27-jarige man, verbleef volgens de politie tijdelijk in de woning aan de Paulus Potterstraat. Van hem werd vrijdag in de loop van de dag in het ziekenhuis een verklaring opgenomen. Hierbij bleek dat hij vrijdagmorgen vroeg in de woning door drie gemaskerde mannen is overvallen. Hierbij is de man gewond geraakt. De drie overvallers vluchtten zonder buit naar een zwarte auto met Belgische kentekenplaten, waarin een bestuurder zat te wachten. Deze auto stond in een parkeervak. De vier inzittenden vluchtten daarna richting het tankstation.

Tijdens het onderzoek in de woning aan de Paulus Potterstraat trof de politie onder meer vijf kilo aan gedroogde henneptoppen aan. Ook lag er vals geld en waren er diverse materialen voor handen om een hennepkwekerij mee op te zetten. Verder werd een kilo aan onbekend groen poeder gevonden. De politie onderzoekt welke stof dit is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (8-6-2020 om 09:28)
Houdt moed mensen in Oostburg waar niemand echt wil wonen of buiten komt. Hulp is onderweg een nieuw politie bureau 800 man sterk, een dikke EBI in Vlissingen en een zwaarbeveiligde rechtbank en nog een trainingscentrum voor zware criminaliteitsbestrijding. Het komt allemaal goed Zeeuws Vlaanderen blijf maar gezapig verder kauwen op toerisme.
f blade (7-6-2020 om 11:02)
En ook dit word weggezet als een incidentje zouden de bruikbare idioten het nog niet door hebben dat het oorlog is in dat circuit
cq (6-6-2020 om 09:55)
Gemeente Sluis, wat huis vesten je toch in de Gemeente dit zal niet bij de laatste keer blijven hoor er zijn nog al wat verdachte zaken in uw gemeente toch? Ik denk zo......overzien je het nog wel ......het is leuk vertoeven hier voor vele zie je nu niet dat jullie een gigantisch probleem hebben! Ga de woonwijken eens in en kijk goed rond ....ik zou eens kentekens controleren wie woont waar enz.....
Mijn mening (6-6-2020 om 09:48)
Als ik dit stukje lees dan concludeer ik dat het drugs gerelateerd is. Om die reden heb ik er totaal geen compassie mee, sterker nog, laat ze elkander maar afmaken wel zo goedkoop.
Cookie-instellingen beheren