Weerbericht:
Opklaringen en vrijwel droog. Woensdag enkele buien en veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Sporenonderzoek tunnelongeluk in volle gang

Toegevoegd: 05-06-2020, 20.24 uur - Update: 05-06-2020, 22.09 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De vrouw die aan het einde van de middag om het leven kwam bij een verkeersongeval in de Westerscheldetunnel (N62) is een 56-jarige inwoonster van Sluiskil. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. Het sporenonderzoek ter plaatse is in volle gang.


Kort voor 17.00 uur vond in de Westbuis (richting Terneuzen) een aanrijding plaats waarbij twee personenauto’s en een bedrijfsbusje betrokken waren. Door de botsing belandde één van de personenauto’s op zijn kop. Eén van de betrokkenen overleed ter plekke. Over de toestand van de andere personen is nog geen informatie.

Direct na de eerste melding rukte de brandweer groots uit. Ook werden meerdere ambulances werden opgeroepen. Vanuit Rotterdam werd er ook een traumahelikopter ter plaatse gestuurd maar deze is later afgemeld. Na het ongeluk werd de Westerscheldetunnel al snel in beide richtingen volledig afgesloten.

De politie is inmiddels gestart met een uitgebreid sporenonderzoek in de tunnel. Naar verwachting kan de Westbuis rond 22.00 uur weer open. Rond 19.00 uur kon de Oostbuis (richting Borssele) weer open. Voor verkeer dat richting Zeeuws-Vlaanderen wil, is een omleiding ingesteld via Antwerpen (België). Volgens de Westerscheldetunnel is geregeld dat mensen die moeten omrijden de grens over mogen.

Eerdere ongevallen
Dodelijke ongelukken op het tracé van de Westerscheldetunnel komen niet vaak voor. In september 2003 vond voor het eerst een fatale aanrijding plaats in de Westerscheldetunnel. Dat gebeurde toen tijdens werkzaamheden het verkeer door één buis moest en een auto op de verkeerde weghelft belandde en in botsing kwam met een vrachtwagen.

Begin augustus 2006 kwam een Franse motorrijder om bij een eenzijdig ongeluk in de Oostbuis. Op het tunneltracé kwam in september van datzelfde jaar ook een andere motorrijder om het leven. Deze ging onderuit en gleed tegen een vangrail. Tevens vond in dat jaar nog een derde fataal, eenzijdig ongeluk plaats op één van de wegen van het tunneltracé.

In september 2015 vond nog een fatale botsing plaats op het tracé van de Westerscheldetunnel. Tussen de Sluiskiltunnel en de Oostbuis vloog destijds een auto in brand die in botsing was gekomen met een vrachtwagen. Twee personen kwamen om. Op de rijbaan tussen de Westbuis en de Sluiskiltunnel kwam in oktober 2017 een man om het leven die tegen een vrachtwagen botste.

Update 22:10 uur: De Westbuis is zojuist weer vrijgegeven. Wel geldt ter tijdelijk nog een snelheidsbeperking vanwege de druktez


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (6-6-2020 om 11:49)
Beste mensen, Wat een noodlottig ongeval, hierin zijn geen winnaars alleen verliezers, je zal het bericht maar thuis krijgen, heel veel en kracht en steun toegewenst voor de nabestaanden die een zeer zware tijd tegemoet gaan! Nogmaals heel veel kracht & steun want dit is een ongekend verdriet voor de nabestaanden, is dit het leven.... waar doen we het allemaal voor vraag je je dan af? Mensen blijf alert in het verkeer, want we doen de medemens en je zelf ongekend verdriet aan!
Werk verkeer(d) (6-6-2020 om 09:25)
Ik zie op de foto's, dat er een auto van WERKVERKEER bij betrokken is, en dat verwonderd mij helemaal niet. Dagelijks constateer ik grove overtredingen van zulk soort auto's, maar ook het feit dat ze niet achter iemand kunnen rijden. Als ik nu 120 op de snelweg rij, willen ze voorbij met 122 km/u. Moeite hebben om achter iemand te rijden dus. Maar je kunt op dat tijdstip niet voorop rijden, dan moet je 's morgens om 03:00 vertrekken, en heb je kans dat je eventjes voorop kunt rijden. Van harte sterkte toegewenst voor familie en alle betrokkenen.
T4 (6-6-2020 om 08:40)
Als eerste wil ik de nabestaanden condoleren met dit vreselijke verlies. Toen ik naar dit filmpje keek was het eerste wat ik zag een Nissan qashqai type J11 met een niet goed werkende radar systeem. Deze auto's gaan uit hun eigen remmen in de tunnel. Ook bekend bij de plaatselijke dealer. Die je afscheept met een update. En waar het probleem ook bekend is. Hoop dat er meer qashqai rijders reageren. Om dit nooit meer te laten gebeuren.
Henk (5-6-2020 om 23:55)
Neel je weet toch helemaal nog niet wat de oorzaak van dit tragische ongeval is. Ik rij bijna dagelijks meerdere keren door de tunnel (buschauffeur) en er wordt gewoon normaal gereden in de tunnel hoor. Het tolplein ben ik wel met je eens, daar rijdt men soms kriskras door elkaar en te hard.
een inwoner (5-6-2020 om 22:16)
Wat heftig dit weer .Veel sterkte voor de fam van de overledene. en gecondoleerd met dit grote verlies .. Voor de hulpverleners ook sterkte
Neel (5-6-2020 om 20:35)
Het is heel erg, m aar er word hard en gevaarlijk gereden ook mag je er 100, er word amper afstand gehouden, de tol poorten vliegt ook veel zonder te kijken naar andere baan. Dat gaat ook een x fout
Cookie-instellingen beheren