Weerbericht:
Af en toe zon en nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Sporenonderzoek tunnelongeluk in volle gang

Toegevoegd: 05-06-2020, 20.24 uur - Update: 05-06-2020, 22.09 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De vrouw die aan het einde van de middag om het leven kwam bij een verkeersongeval in de Westerscheldetunnel (N62) is een 56-jarige inwoonster van Sluiskil. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. Het sporenonderzoek ter plaatse is in volle gang.


Kort voor 17.00 uur vond in de Westbuis (richting Terneuzen) een aanrijding plaats waarbij twee personenauto’s en een bedrijfsbusje betrokken waren. Door de botsing belandde één van de personenauto’s op zijn kop. Eén van de betrokkenen overleed ter plekke. Over de toestand van de andere personen is nog geen informatie.

Direct na de eerste melding rukte de brandweer groots uit. Ook werden meerdere ambulances werden opgeroepen. Vanuit Rotterdam werd er ook een traumahelikopter ter plaatse gestuurd maar deze is later afgemeld. Na het ongeluk werd de Westerscheldetunnel al snel in beide richtingen volledig afgesloten.

De politie is inmiddels gestart met een uitgebreid sporenonderzoek in de tunnel. Naar verwachting kan de Westbuis rond 22.00 uur weer open. Rond 19.00 uur kon de Oostbuis (richting Borssele) weer open. Voor verkeer dat richting Zeeuws-Vlaanderen wil, is een omleiding ingesteld via Antwerpen (België). Volgens de Westerscheldetunnel is geregeld dat mensen die moeten omrijden de grens over mogen.

Eerdere ongevallen
Dodelijke ongelukken op het tracé van de Westerscheldetunnel komen niet vaak voor. In september 2003 vond voor het eerst een fatale aanrijding plaats in de Westerscheldetunnel. Dat gebeurde toen tijdens werkzaamheden het verkeer door één buis moest en een auto op de verkeerde weghelft belandde en in botsing kwam met een vrachtwagen.

Begin augustus 2006 kwam een Franse motorrijder om bij een eenzijdig ongeluk in de Oostbuis. Op het tunneltracé kwam in september van datzelfde jaar ook een andere motorrijder om het leven. Deze ging onderuit en gleed tegen een vangrail. Tevens vond in dat jaar nog een derde fataal, eenzijdig ongeluk plaats op één van de wegen van het tunneltracé.

In september 2015 vond nog een fatale botsing plaats op het tracé van de Westerscheldetunnel. Tussen de Sluiskiltunnel en de Oostbuis vloog destijds een auto in brand die in botsing was gekomen met een vrachtwagen. Twee personen kwamen om. Op de rijbaan tussen de Westbuis en de Sluiskiltunnel kwam in oktober 2017 een man om het leven die tegen een vrachtwagen botste.

Update 22:10 uur: De Westbuis is zojuist weer vrijgegeven. Wel geldt ter tijdelijk nog een snelheidsbeperking vanwege de druktez


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Newtastyland (8-6-2020 om 15:23)
@Pieter S, het probleem dat T4 omschrijft, maakt niet uit of het een X-trail is of niet, komt ook bij andere auto's voor. Ik rij zelf een auto met ACC en al meerder malen meegemaakt dat, alleen in de Westerschelde tunnel, het systeem ingreep door abrupt te remmen. Overigens ken ik geen veiligheidssysteem dat ingrijpt als de bestuurder met zn telefoon bezig is, tenminste ik neem aan dat je daar op doelt met "andere dingen die verslaafden doen dan autorijden".
VdVonck (6-6-2020 om 21:07)
Er is iemand omgekomen, de politie (daarvoor opgeleid) voert een onderzoek uit. Dus mensen, doe niet zo betweterig en laat hen het oplossen. T4: u ziet aan het wrak dat bepaalde software niet werkte? Knap! Onze X-trail (2020) heeft al 3x aan de computer gestaan. Niets aan de buitenkant van te zien hoor
Pieter S (6-6-2020 om 17:41)
@T4...dit is helemaal geen Nissan Qashqai maar een X-Trail ! Het systeem in de Nissan is adaptieve cruisecontrol wat heel veel merken hebben , ook die van mij. Werkt perfect , mocht je bezig zijn met andere dingen dan autorijden wat natuurlijk niet mag maar veel verslaafden wel doen grijpt het systeem in....als de achterop rijdende bestuurder dan de 2 seconden afstand aanhoudt (bij 100 km dus zo'n 55 meter) en oplet is er tijd zat om te reageren . Probleem is veel haantjes op de weg die te weinig afstand houden , een tragisch ongeluk is dan snel gebeurt ! Ik hoorde onlangs dat je met 109 op de CC door te tunnel geen boete krijgt...hoe ziek ?? Verschrikkelijk dit ongeluk , ik wens de nabestaanden van de mevrouw heel veel sterkte !
P (6-6-2020 om 17:40)
@T4 ik ben daar ook heel erg bang voor dat dit de oorzaak is, maar achterliggers hebben niet opgelet dan had dit ook voorkomen kunnen worden. Maar wat betreft de grondoorzaak denk ik dat je er dichtbij zit.
amdr (6-6-2020 om 17:28)
mensen als je niet weet wat er gebeurt is trek dan geen conclusie is al erg genoeg voor de nabestaande van de vrouw het is ongeveer 200 meter voor ons gebeurt.
Mar (6-6-2020 om 15:08)
@Werkverkeer Dus je suggereert hier dat het misschien wel aan die auto ligt, zo niet dan is je opmerking daarover volstrekt niet relevant.
Cookie-instellingen beheren