Weerbericht:
Af en toe zon en een enkele bui. Dinsdag vooral in Limburg buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

BOA bedreigd en beledigd in Middelburg

Toegevoegd: 06-06-2020, 11.03 uur
BOA bedreigd en beledigd in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Korte Delft in het centrum van Middelburg is vrijdagmiddag een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Middelburg door een man bedreigd en beledigd. Hij is aangehouden.


Het incident gebeurde rond 16.45 uur. De BOA vroeg volgens de politie een man om zijn identiteitsbewijs maar de man wilde dit niet geven. "De situatie escaleerde waarbij de man, een 56-jarige inwoner van Middelburg, de opsporingsambtenaar met een grote ketting bedreigde en hem beledigde", zo vertelt de politie. Nadat de politie was gewaarschuwd, kon de man worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

BOA's zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Ze willen graag meer middelen, zoals een wapenstok. Onlangs deden zich op andere plaatsen in het land namelijk diverse incidenten voor waarbij BOA's in het nauw werden gedreven en waarbij zij zich niet goed konden verdedigen.

De politie benadrukt ook na het incident van gisteren dat agressie en geweld tegen opsporingsambtenaren en andere medewerkers met een publieke taak onacceptabel is. "Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Er volgt altijd een reactie: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dobre (8-6-2020 om 18:49)
@wilko bedankt voor je reactie.
Wilko (8-6-2020 om 14:09)
@dobre https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/wie-mag-vragen-naar-mijn-identiteitsbewijs-en-wanneer Handhavers (van de gemeente) zijn BOA’s niet alle BOA’s zijn handhavers (conducteur, arbeidsinspectie, leerplichtambtenaar etc) Handhaver was hier misschien beter gekozen.
LOL (8-6-2020 om 08:40)
" Met wederzijds respect. Agressie of geweld, " staat er toch ? Dus als boas agressief of met geweld je benaderen dan toon je wederzijds respect. Okay !
dobre (7-6-2020 om 19:28)
Misschien dat mij iemand antwoord kan geven. In hoeverre ben ik verplicht om mijn identificatie aan een boa te laten zien. Welke juridische bevoegdheden hebben zij. Er zijn veel boa's die denken dat ze boven de wet staan. De boa's zijn volgens mij gewoon handhavers en als ik hier in breskens en omgeving de boa's (handhavers) zie rondlopen denk ik waarom zou ik luisteren naar jullie. Nog nooit iets in jullie leven bereikt en nu gefrustreerd bonnetjes uitschrijven.
Tuig van de Straat (7-6-2020 om 16:45)
Die BOA's bedreigen en beledigen in Mburg ? Doen ze dat niet overal dan ? Ik bedoel er zullen ook wel fatsoenlijke tussen zitten die de vergissing maakten denkende dat ze een respectabele baan er aan konden hebben maar dreigen en beledigen is toch wel het enige dat ik ooit van boa's kreeg. en zien we elders in de wereld waar dit asociale gedrag toe leid ? totale chao's rassenrellen plunderingen enz.. maar ja, dat komt er van..
Peter (7-6-2020 om 16:26)
Ja Martin, na de deno op de dam ben ik helemaal klaar met elke vorm van authoriteit in NL! 1,5 mtr my ass!
Cookie-instellingen beheren