Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

BOA bedreigd en beledigd in Middelburg

Toegevoegd: 06-06-2020, 11.03 uur
BOA bedreigd en beledigd in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Korte Delft in het centrum van Middelburg is vrijdagmiddag een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Middelburg door een man bedreigd en beledigd. Hij is aangehouden.

Het incident gebeurde rond 16.45 uur. De BOA vroeg volgens de politie een man om zijn identiteitsbewijs maar de man wilde dit niet geven. "De situatie escaleerde waarbij de man, een 56-jarige inwoner van Middelburg, de opsporingsambtenaar met een grote ketting bedreigde en hem beledigde", zo vertelt de politie. Nadat de politie was gewaarschuwd, kon de man worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

BOA's zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Ze willen graag meer middelen, zoals een wapenstok. Onlangs deden zich op andere plaatsen in het land namelijk diverse incidenten voor waarbij BOA's in het nauw werden gedreven en waarbij zij zich niet goed konden verdedigen.

De politie benadrukt ook na het incident van gisteren dat agressie en geweld tegen opsporingsambtenaren en andere medewerkers met een publieke taak onacceptabel is. "Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Er volgt altijd een reactie: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bijzonder Onbeschofte Ambtnaar (7-6-2020 om 16:15)
Verbaast me nix, ik ken erook zoeen gestoord wijf boa uit vlissingen die was een totale fascist, loog alles aan elkaar en bedreigde mensen met boetes en sancties, helemaal doorgeslagen machtswellusteling, de gemeente bleef achter haar staan en zijn dus ook fascisten. Ik weet zeker dat velen van jullie haar wel kennen op de zelfde manier, iedereen die ik ken haate haar om de zelfde reden, anderen waarschuwden angstig voor haar machtsmisbruik... Beter dat de gemeenteklerkjes eens manieren gaan leren want anders gaat dit natuurlijk fout aflopen. Wie selecteerd en neemt die sociaal zwaar gestoorden eigenlijk aan ? Of is dat verplicht voor gemeenten om sociaal zwakkeren en gestoorden ook een baan te geven soms ?
Bob (7-6-2020 om 15:52)
@Martin Onnozele reacties alom maar wel uit het hart.. jij hebt schijnbaar het hele handelen van de boa over een tijdbestek van minimaal 30 minuten nauwlettend in de gaten kunnen houden en kan hier beter over oordelen? Een boa loopt in paar. Jij hebt het over 'ze' dus de 2 boa plekken zijn al in bezet door een ander. Wie ben jij in dit hele verhaal dan naast de BOA zelf? Ben je een omwonende die flarden van het gesprek heeft opgepikt? Wat een stellige mening heb je daaruit opgemaakt dan. Heb je de politie niet gebeld nadat je als burger de man over een tijdbestek van een half uur dezelfde overtreding hebt zien begaan? Of heb je hem zijn gang laten gaan en dit aan anderen overgelaten? Dan valt jou namelijk wel iets te verwijten.
Martin de Neef (7-6-2020 om 14:05)
Ik zie hier een aantal werkelijk onnozele reacties voorbij komen van mensen die waarschijnlijk al tegen elke vorm van handhaving zijn. Ik heb de situatie gezien, en de boa's val niets te verwijten. Ze hadden de man eerder al gewaarschuwd voor een overtreding. Toen ze hem een half uur later weer zagen en de man nog steeds dezelfde overtreding beging, gingen ze over tot staande houding. Ze zijn juist zelfs schappelijk geweest.
P (7-6-2020 om 13:22)
De ene wilt meer bevoegdheid tot geweld en aan de andere kant staan ze te protesteren tegen dit geweld. Volg jij het nog koop dan nu een lollie en vier het :)
jacob (7-6-2020 om 09:40)
@Kees. Eeen onbenullige reactie van een onbenul om de WO 2 erbij te halen. Heb jij die jaren meegemaakt? zo niet zwijg en toon meer respect voor mensen die noodzakelijk zijn en hun werk doen. In elkaar geslagen worden door snotneuzen enz. men moet harder gaan optreden in deze aso maatschappij waar jij ook deel van uit maakt.
Kees (6-6-2020 om 22:59)
Waarom deze man zijn ID moest laten zien is mijn niet duidelijk. Als iemand geen strafbare feiten heeft gepleegd heeft dit veel weg van Duitse praktijken in de jaren 40/45. Hoe meer macht je ambtenaren geeft hoe meer ze er misbruik van maken, zeker nu ze nog extra beschermt worden. We gaan langzaam naar een politie staat. Sorry maar ik heb geen respect voor deze Boa’s.