Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

BOA bedreigd en beledigd in Middelburg

Toegevoegd: 06-06-2020, 11.03 uur
BOA bedreigd en beledigd in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Korte Delft in het centrum van Middelburg is vrijdagmiddag een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Middelburg door een man bedreigd en beledigd. Hij is aangehouden.

Het incident gebeurde rond 16.45 uur. De BOA vroeg volgens de politie een man om zijn identiteitsbewijs maar de man wilde dit niet geven. "De situatie escaleerde waarbij de man, een 56-jarige inwoner van Middelburg, de opsporingsambtenaar met een grote ketting bedreigde en hem beledigde", zo vertelt de politie. Nadat de politie was gewaarschuwd, kon de man worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

BOA's zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Ze willen graag meer middelen, zoals een wapenstok. Onlangs deden zich op andere plaatsen in het land namelijk diverse incidenten voor waarbij BOA's in het nauw werden gedreven en waarbij zij zich niet goed konden verdedigen.

De politie benadrukt ook na het incident van gisteren dat agressie en geweld tegen opsporingsambtenaren en andere medewerkers met een publieke taak onacceptabel is. "Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Er volgt altijd een reactie: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (6-6-2020 om 21:16)
Heb zelf ook weleens met de BOA's te maken. Moet zeggen dat het redelijke lui zijn die net als de slager hun werk gewoon doen. Mensen net als Rennie hieronder begrijpen het. Je klaagt dat een auto beboet wordt waarvoor tot 19:58 is betaald. Dan is een verbaal meer dan terecht! Kinderachtig gedrag om een BOA uit te lokken om 5 cent. Ze zijn vaak genoeg bereid te waarschuwen als je fatsoenlijk doet.
Wim (6-6-2020 om 19:21)
Ik vind terecht dat de Boa,s meer mogelijkheden krijgen om der eigen te beschermen, deze mensen doen gewoon der werk, ik vind het erg genoeg dat deze mensen nodig zijn gezien de onnodige problemen voor doen, als een ieder weet waar hij verantwoordelijk voor is ,verder hoort die man gewoon een flinke boete te krijgen wat ik heel normaal zou vinden
Franky (6-6-2020 om 19:07)
Even voor alle duidelijkheid: BOA beteken buitengewoon opsporingsambtenaar, dit betekend dat je vanuit je functie zo nu en dan zal moeten handhaven en dus proces verbaal zal moeten opmaken. BOA zijn is geen beroep, is geen functie, het zegt alleen dat diegene opsporingsambtenaar is. Een milieu handhaver van de gemeente is BOA, de weginspecteur van rijkswaterstaat is ook een BOA, de douane beamte met handboeien en pistool is ook een BOA, zelfs bij de politie heeft men BOA's. En ja enkele parkeerwachters van de gemeente zijn ook BOA. Het probleem is heel anders, laat politie taken bij de politie en de eenvoudige leefbaarheids problemen bij de gemeente. Stop er meer om Handhavers politie taken te geven, dat lost een hoop op.!
Jaap (6-6-2020 om 16:11)
Alweer de domme reactie van, jawel Peter, over Amsterdam die nergens op slaat en niet te vergelijken is met de aso die in Middelburg een Boa bedreigt.
rennie (6-6-2020 om 16:05)
Ze beweren VERBAAL 'bedreigd' en 'beledigd' te zijn en willen daarom nu met een stok tegen je knieschijf kunnen slaan en pepperspray in je ogen kunnen spuiten. Dit om ons allen te beschermen tegen zij die 4 euro parkeergeld in de automaat hebben gestopt maar waar het winkelbezoek 5 minuten is uit gelopen. Zij die wisselen voor muntgeld en bij terugkomst een boete zien. De BOAs in Goes en Middelburg zijn HET voorbeeld waarom je ze niks extras geeft. Veredelde parkeerwachters met een agenda zijn het. Wachten bij autos en achter muurtjes en direct vanaf 8 uur sochtends boetes schrijven. Snel op de fiets om op tijd terug te zijn bij de auto die tot 19.58 betaald heeft. Dergelijke figuren mogen blij zijn met dagbesteding die ze gegund wordt.
a3 (6-6-2020 om 15:08)
inderdaad, wederzijds respect