Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

BOA bedreigd en beledigd in Middelburg

Toegevoegd: 06-06-2020, 11.03 uur
BOA bedreigd en beledigd in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Korte Delft in het centrum van Middelburg is vrijdagmiddag een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Middelburg door een man bedreigd en beledigd. Hij is aangehouden.

Het incident gebeurde rond 16.45 uur. De BOA vroeg volgens de politie een man om zijn identiteitsbewijs maar de man wilde dit niet geven. "De situatie escaleerde waarbij de man, een 56-jarige inwoner van Middelburg, de opsporingsambtenaar met een grote ketting bedreigde en hem beledigde", zo vertelt de politie. Nadat de politie was gewaarschuwd, kon de man worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

BOA's zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Ze willen graag meer middelen, zoals een wapenstok. Onlangs deden zich op andere plaatsen in het land namelijk diverse incidenten voor waarbij BOA's in het nauw werden gedreven en waarbij zij zich niet goed konden verdedigen.

De politie benadrukt ook na het incident van gisteren dat agressie en geweld tegen opsporingsambtenaren en andere medewerkers met een publieke taak onacceptabel is. "Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Er volgt altijd een reactie: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (6-6-2020 om 14:18)
Juist Hippo, dan moet je het erin rammen!
Richard Duin (6-6-2020 om 13:36)
Het zijn stads wachten , en moeten burgers beschermen en winkeldieven in hun nekvel grijpen. Voor de rest moeten ze geen meer taken en bevoegdheden krijgen. Daar zijn ze gewoon niet capabel voor. Het werkt alleen maar grote ergenis bij de bevolking.
Gilles (6-6-2020 om 13:30)
Zou het mogelijk zijn om BOA's een cusus "de-escalerend optreden aan te bieden ? dan had dit helemaal niet zo uit de hand hoeven lopen. de BOA's waren niet goed bezig
Mijn mening (6-6-2020 om 13:29)
@Peter, voor die onzin in Amsterdam hadden ze de ME moeten inzetten. Maar ja dat wordt dan weer racistisch opgevat. Nederland gaat helemaal naar de klote door nutteloze roeptoeters en onzinnig geneuzel. Kijk vooruit en niet 200 jaar terug, tenslotte zijn er nu allemaal andere mensen. Ik heb ook anders gekleurde collega's en dat bevalt mij prima. Geven en nemen noemt men dat.
Mijn mening (6-6-2020 om 13:21)
56 jaar met iq van 10 jarige, mafketel. Die boa doet ook maar gewoon zijn werk en wees blij dat ze er zijn. Uit ervaring weet ik dat ze best redelijk en benaderbaar zijn . Maar ja, als je zelf iets verkeerd doet moet je ook niet lopen piepen als je aangepakt wordt............
Joris (6-6-2020 om 13:19)
Boa's horen onder de belastingdienst te vallen, worden op pad gestuurd om de kruimels op te pikken waar echte agenten geen tijd voor hebben. Meer echte agenten op straat graag en minder communicatief zwakke boa's die door hun houding agressie zelf oproepen.