Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

BOA bedreigd en beledigd in Middelburg

Toegevoegd: 06-06-2020, 11.03 uur
BOA bedreigd en beledigd in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Korte Delft in het centrum van Middelburg is vrijdagmiddag een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Middelburg door een man bedreigd en beledigd. Hij is aangehouden.


Het incident gebeurde rond 16.45 uur. De BOA vroeg volgens de politie een man om zijn identiteitsbewijs maar de man wilde dit niet geven. "De situatie escaleerde waarbij de man, een 56-jarige inwoner van Middelburg, de opsporingsambtenaar met een grote ketting bedreigde en hem beledigde", zo vertelt de politie. Nadat de politie was gewaarschuwd, kon de man worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

BOA's zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Ze willen graag meer middelen, zoals een wapenstok. Onlangs deden zich op andere plaatsen in het land namelijk diverse incidenten voor waarbij BOA's in het nauw werden gedreven en waarbij zij zich niet goed konden verdedigen.

De politie benadrukt ook na het incident van gisteren dat agressie en geweld tegen opsporingsambtenaren en andere medewerkers met een publieke taak onacceptabel is. "Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Er volgt altijd een reactie: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (6-6-2020 om 11:25)
Waar waren de BOA’s met hun bonnenboekje afgelopen weekend in Amsterdam? Genoeg mensen die de 1,5 meter regel niet in acht namen????? Waren zeker in de “frontlinie” bezig kinderen in een speeltuintje te bekeuren??
Hippo (6-6-2020 om 11:17)
Als je op je 56e nog je verstand niet hebt.......
Cookie-instellingen beheren