Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Man zonder rijbewijs moet snorfiets inleveren

Toegevoegd: 06-06-2020, 12.28 uur
Man zonder rijbewijs moet snorfiets inleveren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen is vrijdagmiddag een man opgepakt omdat hij voor de vierde keer zonder rijbewijs op een snorfiets reed.


Agenten zagen rond 16.00 uur een snorfietser keren. Kennelijk had hij de agenten opgemerkt want hij probeerde over de stoep te vluchten. De politie eist de man echter klem te rijden. De bestuurder, een 19-jarige man uit Vlissingen, bleek geen rijbewijs te hebben. Bij nader onderzoek bleek dat de man in 2017 ook al eens drie keer betrapt was op het rijden zonder rijbewijs.

De man werd aangehouden en samen met de snorfiets voor verder onderzoek naar het politiebureau meegenomen. Tijdens een onderzoek op een rollenbank bleek dat het voertuig 40 kilometer per uur reed.  Toen de man in 2017 voor de derde keer was betrapt, werd zijn scooter ingenomen. De officier van justitie besloot om nu ook de snorfiets in beslag te nemen.

De man kreeg bekeuringen voor het negeren van een stopteken, het rijden zonder rijbewijs en een snelheidsovertreding. Verder mag er pas weer op het afgepakte voertuig worden gereden na keuring door de RDW.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
will (6-6-2020 om 19:10)
Goede zaak van de Politie had ook al eerder in beslag moeten nemen en niet meet terug geven, zelfs `n ezel stoot zich geen 3 x aan de zelfde steen
Media = stokers (6-6-2020 om 13:10)
Ik hoor dit zelfs op het nationale radionieuws, alsof er geen ander belangrijker nieuws is dan een weerbarstige tiener op een opgevoerde snorfiets..
Peter P. (6-6-2020 om 13:03)
Vreemde zaak, als de rechter beslist tot inbeslagname krijg je hem toch niet terug om door de RDW te laten keuren? Of snap ik niks van het verhaal?