Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Auto omgekomen vrouw Westerscheldetunnel stond stil

Toegevoegd: 06-06-2020, 16.54 uur
De tunnel was gisteren lange tijd dicht voor politieonderzoek.
De tunnel was gisteren lange tijd dicht voor politieonderzoek.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - Het voertuig van de vrouw die gisteren om het leven kwam bij een ongeluk in de Westerscheldetunnel (N62) was even daarvoor (nagenoeg) tot stilstand gekomen in de tunnel. Dat meldt de politie na een eerste onderzoek.

Kort voor 17.00 uur vond gisteren in de Westbuis (richting Terneuzen) een aanrijding plaats waarbij twee personenauto’s en een bedrijfsbusje betrokken waren. Het politieonderzoek is nog niet volledig afgerond maar duidelijk is volgens de politie wel dat voorlopig is gebleken dat de auto van de overleden vrouw op de rechter rijstrook (nagenoeg) tot stilstand kwam waarna de andere twee auto's tegen haar voertuig botsten.

Waardoor de auto van de vrouw precies tot stilstand kwam, wordt nog onderzocht. De andere betrokken bestuurders waren een man van 26 uit Terneuzen en een 49-jarige vrouw uit Vogelwaarde. De man bleef ongedeerd, de vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard en de ernst van haar letsel zijn geen mededelingen gedaan.

Na het ongeluk werd de Westerscheldetunnel in beide richtingen volledig afgesloten. Rond 19.00 uur werd de Oostbuis richting Borsele weer geopend. De Westbuis bleef tot ongeveer 22.00 uur afgesloten vanwege politieonderzoek en bergingswerkzaamheden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene Wisse (6-6-2020 om 17:52)
de signalering zou veel eerder in werking moeten treden , als een voertuig langzamer gaat dan zeg maar 50km en niet als je al bijna stil staat.
Nicole (6-6-2020 om 17:36)
Ik heb ook een ongeluk gehad in de tunnel. Het kwam vanwege een stikstaande auto. De kruizen stonden niet aan. De bewaking werkt niet.. De tunnel is gevaarlijk. Geen vluchtstrook en de signalering werkte ook niet ten tijde van mijn ongeluk..nu is er er een dode te betreuren..veel sterkte voor de nabestaanden. En de tunnel bewaking is wat mij betreft niet voldoende..