Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Politie achterhaalt 'racers' Oude Rijksweg Kruiningen

Toegevoegd: 06-06-2020, 17.57 uur
Politie achterhaalt 'racers' Oude Rijksweg Kruiningen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Politieagenten van het team Oosterscheldebekken zijn zaterdag op pad gegaan nadat een melding was binnengekomen over racende weggebruikers.


De vermeende wegpiraten zouden zijn gezien bij de Oude Rijksweg (N289) in Kruiningen. Na de melding ging de politie op pad om de betrokken voertuigen te achterhalen.

Nadat de vermoedelijke verdachten aan de kant waren gezet, zijn ze door de politie “stevig gewaarschuwd”, zo laten de agenten via social media weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R van O (7-6-2020 om 21:06)
Ik mag hopen dat de kentekens en personalia nu gesignaleerd staan voor minstens 3 jaar. Bij herhaling of aanvullende meldingen van afwijkend rijgedrag is er dan toch dossieropbouw.
Foei gesprek maakt geen indruk op asocialen. (7-6-2020 om 14:41)
Dit zijn geen "racers" zoals hvz ze wil vergoeilijken, dit zijn gewoon verkeers asocialen. Tuig dus, laat ze dus maar weer gewoon gaan
Geert (7-6-2020 om 14:35)
Heeft iemand er over nagedacht dat de politie in dit geval niet anders kan dan alleen waarschuwen? Als je iemand veroordelen wil zal je toch met harde bewijzen moeten komen denk ik?
Ed (7-6-2020 om 13:18)
@ Will en Theos: Al eens van bewijslast gehoord? Zou toch wat worden als van iedere verdachte automobilist zonder enig bewijs de auto in beslag genomen zou worden en deze een boete krijgen..... Stel dat je buurman een hekel aan je hebt en tegen de politie zegt dat je aan het racen was.... Gebruik even uw gezonde verstand in plaats van gefrustreerd zomaar wat te roepen!
Rob (7-6-2020 om 11:00)
Zo ze zijn "stevig" gewaarschuwd, ja daar hebben we wat aan. Die zullen wel in hun broek hebben gescheten van de angst door die waarschuwing.
Peter (7-6-2020 om 06:21)
De politie gaf een waarschuwing omdat het geen “heterdaad” was, het rechtssysteem in Nederland is zo ingericht dat je met “bewijs” moet komen, gelukkig maar ook! En in dit geval was er geen bewijs, enkel maar wat verhalen van Mien die het gezien heeft vanachter haar geraniums... De tijd dat men uitging van “meeste stemmen gelden” qua rechtsspraak is ergens achtergebeleven in de middeleeuwen.....