Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Spookrijdster op traject Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 07-06-2020, 15.07 uur - Update: 07-06-2020, 18.15 uur
Spookrijdster op traject Westerscheldetunnel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

BORSSELE - De oostbuis van de Westerscheldetunnel richting Borssele is zondagmiddag even afgesloten geweest vanwege een spookrijdster. De politie twijfelt of de automobiliste de capaciteit bezit om een auto te besturen.


De Oostbuis van de Westerscheldetunnel werd rond 14.35 uur afgesloten in verband met de spookrijdster. De bestuurster, een 80-jarige vrouw uit Zaamslag, had in Zeeuws-Vlaanderen de laatste afslag gemist. Toen ze zag dat zij de Westerscheldetunnel in moest rijden draaide ze om. Nadat ze terug richting Zeeuws-Vlaanderen reed, stuitte de automobiliste op de slagbomen die ondertussen voor de veiligheid van het overige verkeer waren gesloten. De vrouw keerde nogmaals en reed daarna met lage snelheid door de tunnel tot aan het tolplein.

Omdat de agenten twijfelen of de vrouw geschikt is om aan het verkeer deel te nemen wordt zij door de politie aangemeld voor een rijvaardigheidscursus bij het CBR. De agenten hebben haar daarna weer richting Zeeuws-Vlaanderen begeleid. De Westerscheldetunnel was rond 14.55 uur weer volledig open.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sharamoharry (8-6-2020 om 11:29)
Ik ben een echte zeeuw, maar sinds die rotondes en nieuwe weg zijn aangelegd rijden veel zeeuwen verkeerd, er is geen touw aan vast te knopen als je de oude situatie gewend was en er maar een enkele keer rijd. Het is ook niet logisch dat je op richting hoek moet afslaan, doe je dat niet, dan beland je in de tunnel, ze hadden op zijn minst een ontsnappingsroute/weg mogen aanleggen net voor de tunnel, dan voorkom je dit situaties. We worden allemaal oud, een beetje tolerantie en medeleven voor de oudere mens die nog zelfstandig ergens wil komen zou geen kwaad kunnen gezien de platvloerse reacties van sommige mensen die zichzelf overschatten maar met een laag iq zijn toebedeeld en hierdoor de zeeuw een slechte naam bezorgt.
Droomvlucht der Sneeuwvlokjes (8-6-2020 om 08:37)
@ realistisch, een leuk betoog maar dat pensioen verhaal klopt natuurlijk niet...Ik weet niet hoe u aan die waanbeelden komt eigenlijk..
een gast (8-6-2020 om 08:28)
De oostbuis gaat volgens mij van Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid- Beveland, waarom word dan geschreven over een spookrijdster.
Marco (8-6-2020 om 08:10)
Mevrouw is waarschijnlijk nog nooit zelf door de tunnel gereden en doordat ze een afslag miste raakte ze in paniek en dacht ze dat ze bij de eerste mogelijkheid terug moest. Slagboom dicht: "dan maar de andere kant op"... ontzettend gevaarlijk, maar wel enigszins verklaarbaar. Ze is gelukkig niet stil gaan staan/uitgestapt. Om de beste mevrouw nou compleet af te fakkelen en er zinloze (en incorrecte) termen als "verwarde babyboomer" tegenaan te gooien... vrij hersenloze bewering. Laten we allemaal blij zijn dat er niet kort na elkaar weer een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden, aan alle oude mensen die we kennen en onbekend zijn met de tunnel het nogmaals uitleggen en elkaar een beetje in ieders waarde te laten. Kleine moeite toch?
Wim (8-6-2020 om 06:58)
Zulke situaties zal op die leeftijd wel meer voorkomen het is een persoonlijke vraag voor een ieder op die leeftijd verstandig is om zulke afstanden nog zelf te ondernemen je ziet wel eens meer dat zulke mensen op die leeftijd niet mee kunnen met het toenemende verkeer problemen krijgen en fouten maken wat grote gevolgen kunnen veroorzaken ik zelf heb de zelfde leeftijd maar gebruik dan andere mogelijkheden
Peter (8-6-2020 om 04:16)
Sorry realistisch, ik wist niet dat babyboomers en de stille generatie de enige waren die mochten klagen over bepaalde generaties en dat dat pas mag na een x aantal jaar te hebben gewerkt..... Die slappe millenials met hun mobiele telefoon enzo. Haha, ik zeg lekker toch wel wat ik wil!
Cookie-instellingen beheren