Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

500 Demonstranten, Abdijplein Middelburg dicht

Toegevoegd: 08-06-2020, 17.19 uur
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Op het Abdijplein in Middelburg is rond 17.00 uur een Black Lives Matter demonstratie van start gegaan. Bij de demonstratie zijn 500 mensen aanwezig: het maximaal aantal toegestane personen. Er worden dus geen extra demonstranten meer toegelaten.


De demonstratie is een initiatief van het Vlissingse raadslid Angelique Duijndam en Lisenne Delgado. Aanleiding voor de demonstratie is het overlijden van de gekleurde Amerikaan George Floyd in de Verenigde Staten. Hij kwam onlangs te overlijden nadat een agent bij zijn arrestatie meer dan acht minuten met zijn knie op de nek van Floyd zat. In Nederland waren afgelopen week al meerdere demonstraties. In Amerika liepen die meermaals uit de hand.

Op de Dam in Amsterdam kwamen duizenden mensen bijeen en werd de onderlinge 1,5 meter niet altijd goed in acht genomen. Dat wil de organisatie vanavond voorkomen. In samenwerking met de gemeente Middelburg zijn diverse maatregelen genomen. In verband met de afstand die vanwege het coronavirus aangehouden moet worden, mag de organisatie maximaal 500 personen toelaten op het Abdijplein.

De organisatie heeft de 1,5 meter afstand gerealiseerd door de demonstratie de vorm te geven van een zogeheten 'sit in’. Dit houdt in dat de demonstranten niet zijn gaan staan maar op de grond zijn gaan zitten. Om de toestroom van deelnemers in goede banen te leiden, heeft de gemeente diverse fietsparkeerplaatsen gecreëerd. Ook zijn er stewards, EHBO’ers en gecertificeerde beveiligers aanwezig.

De demonstratie duurt naar verwachting tot 18.00 uur.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (9-6-2020 om 08:53)
Waar zijn de volledige beelden van de arrestatie van Floyd? Dan zal ik mijn mening geven. Optrede van die politieman was veel té extreem. De plunderingen waren ook niet goed. Kijk ook eens op tv naar Police Control kanaal 313. Geschreeuw over racisme gaat ook te ver.
de Publieks Rechter (9-6-2020 om 07:27)
ZE MOESTEN ZICH KAPOT SCHAMEN !!! Hier mee bedoel ik de demonstranten die alles aangrijpen om te protesteren . Dit is ook het volk dat kinderfeestjes kapot maakt . Dit alles voort vloeiend uit optreden van wat er in America is gebeurd , Dit hele gebeuren in een staat waar de donkere bevolking op de politie schiet of deze agent donker is of blank . Dan is het toch van geen wonder dat de politie deze bevolking zo hard aanpakt . Vergeet niet , die hier komen demonstreren zijn juist de oproerkraaiers die alles en alle tradities omver willen gooien .
Bas de Rover (9-6-2020 om 04:29)
Toch nu al weer letterlijk monddood gemaakt zo te zien, jammer hoor
Will (9-6-2020 om 00:55)
Die 2 Vlissingse ambtenaren direct ontslaan schaam je zelf om nog meer haat zaaien onder de mensen. wat bereiken jullie hiermee ? die zelfde Duijndam is ook tegen zwarte piet dus zei doet ook mee om onze cultuur kapot te maken.
Mijn mening (9-6-2020 om 00:14)
Blanke mensen worden ook gediscrimineerd in Nederland en andere landen. Ik ben tegen discriminatie maar we moeten het ook niet op de spits drijven het is van alle tijden en zal waarschijnlijk ook zo blijven. Je moet alle mensen mixen in woonwijken en dan ook tussen de welgestelden pas dan krijg je respect voor elkaar.
Terneuzenaar (9-6-2020 om 00:04)
Als deze 500 man vandaag gewoon had gewerkt zoals ieder ander doet, dan was er weer een beetje minder armoede. Dat is mijn mening.
Cookie-instellingen beheren