Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Borden en display voor veiligere Deltaweg

Toegevoegd: 09-06-2020, 07.05 uur
Borden en display voor veiligere Deltaweg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Vandaag en morgen plaatst de Provincie Zeeland nieuwe mottoborden en een snelheidsdisplay langs de Deltaweg (N256) om automobilisten te wijzen op gevaar. Op de N256 gebeuren regelmatig ongevallen. Vorige week kwam bij Kats nog een motorrijder om het leven.


Het plaatsen van de borden en het display is één van de maatregelen die de komende tijd neemt om de Deltaweg veiliger te maken. Afgelopen maand werd al zogeheten akoestische wegmarkering aangebracht: lijnen die extra geluid maken als een weggebruiker er overheen rijdt. Dit moet er voor zorgen dat bestuurders te waarschuwen die bijvoorbeeld door afleiding, richting de berm of naar de andere weghelft rijden. Volgens gedeputeerde Harry van der Maas (mobiliteit) is afleiding is steeds vaker de oorzaak van een verkeersongeval. Van der Maas: “Het is goed dat we op deze manier de weggebruiker bewuster kunnen maken van mogelijk gevaar op de weg.”

Op de mottoborden staat de tekst 'Weg met gevaar'. Deze tekst heeft volgens de provincie een dubbele boodschap. “Enerzijds zegt het precies waar het om gaat, namelijk een weg waar het risico op een ongeval groter is dan gemiddeld. Anderzijds geef het ook aan wat het doel is, namelijk het vermijden van zoveel mogelijk gevaar door alert te zijn.”

Het snelheidsdisplay aan de oostzijde van de Deltaweg moet bestuurders bewuster maken van hun rijsnelheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Achiel van 't Hof (9-6-2020 om 12:58)
Misschien gewoon vaker op alcohol controleren (de oorzaak van het ongeval) i.p.v. nutteloze geldverspillende borden.
Leuk geluidje. (9-6-2020 om 12:11)
Zeer aangenaam geluid als ze over die strepen rijden. De meesten rijden er dus bewust overheen! Grote flop dus, en weggegooid belastinggeld van ons!,,
Weggebruiker (9-6-2020 om 10:40)
Een heel goed idee, wanneer ikzelf op de Deltaweg rijd en in achteruit kijkspiegel kijk zie ik hoe mede weggebruikers zitten te plakken of met mobieltje bezig zijn en niet handsfree. Ik houd mij daar aan de snelheid, overal trouwens. Dan snap ik dat er ongelukken gebeuren. Zeker na afslag Kats scheuren de betreffende met een rotgang voorbij en sluit ik bij de stoplichten bij Colijnsplaats/Zeelandbrug weer netjes bij hen achter aan. Ik hoop met de borden dat dan ook de snelheid duidelijker wordt de een rijd 100 (veel te gevaarlijk) anderen rijden daar 70 km/p uur. En politie daar meer laten controleren of trajectcontrole maken.
Van snelweg naar karrespoor (9-6-2020 om 10:32)
Ik denk niet dat de eigen snelheid iets is waar men moet voor waarschuwen maar voor het langzaam of stilstaand verkeer verderop..
AntiGSM (9-6-2020 om 09:20)
Ze hoeven alleen maar op de borden te zetten: "kijk op de weg, niet op telefoon of andere schermpjes". Weg is niet gevaarlijk, dat zijn de gebruikers.
jacob (9-6-2020 om 09:12)
De Deltaweg is niet gevaarlijk. Dat is de weggebruiker zelf. Mobieltje in de hand, onverantwoord rijden bumper kleven etc. etc. Zelfs op de vierbaans wegen gebeuren ongevallen waarbij het weggedrag een rol speelt. Ongevallen kunnen ook voorkomen als iemand onwel wordt. De weggebruiker vertoont in sommige gevallen gewoon een aso gedrag, zoals vorige week op de A58 thv. afslag Heinkenszand presteerde een automobilist het om via de vluchtstrook in te halen. Als je zulke sukkels ziet rijden is een ongeval niet uit te sluiten. En nu de drugs en lachgas gebruikers erbij komen is het helemaal extra opletten.
Cookie-instellingen beheren