Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf keer teveel alcohol en 92 Kilometer te hard

Toegevoegd: 09-06-2020, 22.24 uur - Update: 10-06-2020, 11.25 uur
Vijf keer teveel alcohol en 92 Kilometer te hard
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

COLIJNSPLAAT - Een 27-jarige beginnend bestuurder uit Colijnsplaat is vanavond zijn rijbewijs en zijn auto kwijtgeraakt nadat de politie hem betrapte op het te hard rijden en het rijden onder invloed.


Een eenheid van Team Verkeer Zeeland-West-Brabant zette de beginnend bestuurderrond 21.00 uur bij Colijnsplaat aan de kant nadat bij hem een gecorrigeerde snelheid van 152 kilometer per uur werd vastgesteld in een 60 zone. Bij de staandehouding roken de agenten een alcohollucht in de auto.

Bij een ademanalyse op het politiebureau blies de bestuurder een waarde van 495 ug/l: meer dan vijf keer de toegestande hoeveelheid. Beginnend bestuurders mogen maximaal 88 ug/l scoren. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Ook heeft de politie zijn auto in beslag genomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martha Vergouwe (10-6-2020 om 07:55)
Het lijkt een trend te worden: met een slok, of een pil, of een ballonnetje gas achter de kiezen te gaan autorijden! Complete waanzin, want een auto is op zo'n moment een wapen. En ja, mijn kleinkinderen hadden daar kunnen fietsen; in elk geval hadden IEMANDS (klein)kinderen daar kunnen wandelen, fietsen, boodschappen doen, spelen. Of iemands opa . . . Ook hier weer: afpakken rijbewijs, en NOOIT MEER gemotoriseerd in het verkeer!
Wim (10-6-2020 om 07:22)
Laat je eigen rijden met zo,n hoeveelheid drank op dit loot niet goed af wat je rijbewijs betreft
Jan (10-6-2020 om 07:02)
Wel dit is er weer een van de vele ,wel er is maar één manier om deze dames en heren het af te leren om niet meer te zuipen/vliegen meenemen naar een lijkenhuis en hen met de neus op de feiten drukken en het oplaten ruimen,dan kunnen ze zien wat voor leed ze een ander aan doen of kunnen doen ,een boete raak deze gasten niet meer, rijbewijs afnemen ? gevangenis straf heeft ook geen nut want meestal komen ze daar slechter uit voordat ze erin gingen ,en janken kunnen ze best geen excuus gewoon met hen neus op feiten drukken punt uit!!!!
Ja-Ja (10-6-2020 om 06:55)
Goed dat er Politie is!!
Davey van Duin (10-6-2020 om 05:39)
Normaal ben ik niet van de reacties, maar deze boy verdient t wel even om op de blaren te zitten.
Peter (10-6-2020 om 04:32)
Sonja, wat de verdere straf is is niet aan u on te bepalen, dat doet een officier van justitie samen met een rechter. Waarschijnlijk komt er ook wel een rij ontzegging aan en een cbr cursus over alcohol. Wat er in de toekomst gebeurd weet niemand
Cookie-instellingen beheren