Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen 15 juni weer open

Toegevoegd: 09-06-2020, 22.35 uur
Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen 15 juni weer open
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De gemeenschappelijke wasruimtes, douches en toiletten op campings en vakantieparken mogen 15 juni weer open. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.


Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ): "Vandaag heeft het kabinet na overleg met het Outbreak Management Team besloten om de beperking op sanitaire voorzieningen, waaronder de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken per 15 juni aanstaande op te heffen. RIVM advies geeft aan dat een hogere luchtvochtigheid in douches waarschijnlijk niet leidt tot een bevordering van het overbrengen van het coronavirus. Anderhalve meter afstand houden in gemeenschappelijke douche-, was-, en toiletvoorzieningen is volgens het RIVM voldoende.

De opheffing van de maatregel is vervroegd naar maandag omdat vanaf dan buitenlandse toeristen welkom zijn en om vakantiespreiding (buiten de schoolvakanties om) eerder mogelijk te maken. Dit betekent dat vanaf 15 juni aanstaande alle gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen weer verantwoord geopend kunnen worden. Ik ben blij dat waar wij landelijk voor gepleit hebben nu ook gehonoreerd wordt. Dat geeft alle ondernemers gelijke kansen om weer verblijfsrecreatie aan te bieden. Het is een logische stap, passend binnen de RIVM-richtlijnen, om aan sluiten bij het openen van de grenzen in de EU."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
brom (10-6-2020 om 15:13)
De regels worden met sneltreinvaart overtreden om toch maar toeristen te trekken... Toeristen gaan voor de gezondheid van de mensen
Rein (10-6-2020 om 12:08)
Het lijkt mij een zeer onverstandig besluit, als het aan mij zou liggen blijven alle toeristen voorzieningen gesloten tot er een vaccin is gevonden dat werkt. Ook lekker rustig zonder alle toeristen.
Koos P. (10-6-2020 om 10:16)
Een hele moeilijke tijd voor mensen in de risicogroep. De richtlijnen zijn compleet aan het vervagen. Je eigen gezonde verstand gebruiken is het beste. Maar niet alles en iedereen houd daar rekening mee.
jacob (10-6-2020 om 08:33)
Ik begin het spoor langzamerhand bijster te worden. De regels worden versoepeld! om de toerist te lokken. En de sportscholen mogen niet open voor 1 juli wat een waanzin. Regels worden gehanteerd naar believen en een normaal denkend mens begrijpt het niet meer.
Wim (10-6-2020 om 07:18)
Gaan we weer niet te vlug met zulke openbare gelegenheden waar iedereen gebruik van kan maken.
Cookie-instellingen beheren