Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf en opname in kliniek voor mishandelen moeder

Toegevoegd: 10-06-2020, 22.26 uur
Celstraf en opname in kliniek voor mishandelen moeder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 31-jarige J. de B. uit Hengstdijk een gevangenisstraf van 733 dagen waarvan 270 voorwaardelijk en opname in een kliniek opgelegd. Er was, naast de gevorderde opname, een gevangenisstraf van 464 dagen plus 365 voorwaardelijk geëist.


De B. werd schuldig bevonden aan een diefstal met geweld en mishandeling van zijn moeder. De B. had midden maart 2019 geld nodig uit de kluis die bij zijn ouders lag. Hij ging naar hun huis, pakte de kluis maar werd door zijn ouders tegengehouden. Daar ging het mis. Hij gaf zijn moeder een stomp in het gezicht en bezorgde haar daarmee een gebroken oogkas en een gebroken jukbeen. Volgens de deskundigen was De B. ten tijde van het incident verminderd toerekeningsvatbaar en mankeert hij van alles: hij is verslavingsgevoelig, hij lijdt aan wanen, is psychotisch en schizofreen.

Volgens de deskundigen moet hij dringend worden geholpen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dirgni (11-6-2020 om 08:05)
Vreselijk voor de moeder, maar ook voor de zoon. Triest om dit als gezin mee te moeten maken. Hopelijk krijgt de zoon snel de juiste hulp om af te kicken en meditatie voor zijn aandoeningen. Veel sterkte toegewenst.
Cookie-instellingen beheren