Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 92 km

Celstraf geëist voor dodelijk ongeluk Hulsterseweg Axel

Toegevoegd: 10-06-2020, 22.39 uur
Celstraf geëist voor dodelijk ongeluk Hulsterseweg Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Tegen de 21-jarige S. van D. is woensdag in Middelburg een gevangenisstraf van negen maanden waarvan een derde voorwaardelijk geëist. Ook eiste de officier van justitie een schadevergoeding van 6999 euro voor de gevolgen van een openlijke geweldpleging begin dit jaar in Graauw.


Van D. wordt er onder meer van verdacht op 20 februari 2017 in Axel een dodelijk verkeersongeval te hebben veroorzaakt en een openlijke geweldpleging plus diefstal van een mobieltje. Het dodelijk ongeval gebeurde in de middag van die bewuste februari op de Hulsterseweg n Axel. Het was miezerig weer en de weg was nat. In zijn auto zat een 18-jarige vriendin naast hem en op de achterbank een even oude jonge vrouw die hij niet kende maar weer een vriendin van de andere passagier was.

Onderweg liet Van D. de vriendin die naast hem op de bijrijdersstoel zat, en die overigens geen rijbewijs had, een stukje rijden. Bij de wegversmallingen op die weg ging het mis. De wagen slipte, kwam in de berm en botste tegen een boom. De passagier op de achterbank, de 18-jarige Amber overleed ter plaatste en de vriendin op de bijrijdersstoel liep zwaar letsel op en werd afgevoerd naar een ziekenhuis.

Getuigen hadden gehoord dat Van D. vlak na het ongeval riep dat hij niet achter het stuur had gezeten. Dat ontkende hij tijdens de behandeling van zijn zaak en hield vol dat hij absoluut wél had gestuurd en niet de vriendin. Advocate Sandra van Steenbergen opperde dat het wel degelijk mogelijk was geweest dat die vriendin had gereden, getuige onder andere de verklaring van een getuige pal na het ongeluk. Ze meende dan ook dat haar cliënt moest worden vrijgesproken omdat er in haar visie in dit geval de nodige twijfels zijn gerezen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren