Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf geëist voor bedreigen ex-vriendin

Toegevoegd: 11-06-2020, 18.19 uur
Taakstraf geëist voor bedreigen ex-vriendin
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 52-jarige R. D. uit Goes is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden geëist.


Begin februari 2018, brandde de woning van D. finaal uit. Hoe de brand was ontstaan kon niet worden achterhaald en de verdenking dat D. het hoogstpersoonlijk zelf kon hebben gedaan kon worden weggestreept, zo bleek tijdens de behandeling van zijn zaak. D. was op dat moment boodschappen doen met zijn dochter en zat in de auto op haar te wachten. Voor dat misdrijf vroeg de officier van justitie dan ook vrijspraak.

Anders lag het met het bedreigen van zijn ex en haar naasten. Die werden enkele maanden lang - van januari tot midden april 2018 - bestookt met dreigmails, vervelende telefoontjes en sms-berichten. D. zei daar niets vanaf te weten. Een brief met zijn vingerafdruk plus dezelfde grammaticale fouten als in de telecomterreur deden hem de das om en D. verdween achter de tralies.

Zijn raadsman Mark Dunsbergen merkte op dat er nog meer vingerafdrukken op de brief stonden, maar dat die nu weer niet waren onderzocht. Hij vond dan ook dat er een integrale vrijspraak moest volgen. De uitspraak is op 25 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Truus (12-6-2020 om 02:57)
Ja, dat is vervelend..maar sommigen exen kunnen je het bloed van onder je nagels halen. Je weet ook niet wat er heeft afgespeeld dat die R.D zo reageerde, oke dan is die brand wel te heftig...
Cookie-instellingen beheren