Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 225 km

KNRM sleept bootje met pech naar haven

Toegevoegd: 14-06-2020, 20.39 uur
Het bootje is door reddingboot op sleeptouw genomen en afgemeerd in Yerseke.
Het bootje is door reddingboot op sleeptouw genomen en afgemeerd in Yerseke.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - De vrijwilligers van het KNRM reddingstation in Hansweert zijn zondagmiddag tweemaal gealarmeerd voor pleziervaart met technische problemen.


Om 14:00 uur werd er alarm geslagen voor een jacht met een hulpvraag nabij Terneuzen. Bergingsbedrijf Multraship was hier snel ter plaatse en heeft het jacht geholpen.

Later in de middag kwam er een melding binnen van een bootje met pech nabij boei O-31 op de Oosterschelde. Ter plaatse bleek dat de enige opvarende al sinds zaterdag met brandstofproblemen kampte en hij noodgedwongen de nacht op het water had doorgebracht. Toen hij zondagmorgen de tocht wilde voortzetten begaf het roer het.

Gelukkig merkte een passant hem op, want de opvarende had geen werkende telefoon of andere communicatiemiddelen aan boord. Het bootje is door reddingboot Dorus Rijkers op sleeptouw genomen en afgemeerd in Yerseke.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j.staps (15-6-2020 om 15:12)
Hoezo onkosten vergoeden. Daarom is de KNRM er toch? Zij doen dat toch omdat ze het willen doen, dus VRIJwillig?
Peter (15-6-2020 om 14:42)
Ik denk niet dat u bepaald wat de gevolgen zijn M
M (15-6-2020 om 09:50)
Oud bootje met ouwe 2 takt er aan en dan zonder mobiel het water op. Dat is gewoon vragen om problemen. Rekening onkosten voor bootbezitter of € 1000 fooi voor KNRM
Cookie-instellingen beheren