Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 343 km

Sportvisboot met pech nabij Veerhaven Breskens

Toegevoegd: 15-06-2020, 16.25 uur
De KNRM heeft het visbootje op sleeptouw genomen.
De KNRM heeft het visbootje op sleeptouw genomen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De redders van het KNRM-station Breskens zijn vanmiddag uitgevaren nadat een sportvisboot motorproblemen had gekregen bij Breskens.


De twee opvarenden van het bootje hadden al een paar maanden niet gevaren maar bij vertrek startte de visboot direct. Net na het passeren van de Veerhaven begon de motor echter te haperen. De motor viel uiteindelijk uit en bleek ook niet meer op gang te krijgen. Via een andere visboot werd via de Nederlandse Kustwacht de bemanning van de KNRM-reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd.

De KNRM bracht ter plekke een sleepverbinding tot stand. Hierna werd koers gezet naar de jachthaven van Breskens. Nadat het bootje daar was afgemeerd konden de redders terug naar het station. De vissers bleken al donateur van de reddingmaatschappij te zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Governthemente (16-6-2020 om 14:07)
2 motoren is eigenlijk wel nodig op zee. Tenzij je dicht langs de kust blijft zoals hier het geval waardoor ze vrij vlot gesleept konden worden.
Cookie-instellingen beheren