Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Ook corona-testlocatie in Zierikzee

Toegevoegd: 15-06-2020, 16.42 uur
Ook corona-testlocatie in Zierikzee
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Vanaf dinsdagmiddag is het twee keer in de week mogelijk om ook in Zierikzee een testlocatie voor het coronavirus COVID19 te bezoeken. Nu kan dat alleen nog bij het Adrz in Goes en ZorgSaam in Terneuzen.


De nieuwe testlocatie is in samenwerking met de GGD Zeeland ingericht bij het Admiraal de Ruyterziekenhuis (Adrz) aan de Koning Gustaafweg 2 in Zierikzee. Testen is mogelijk op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur. Volgens het Adrz is de testlocatie bedoeld voor inwoners van de gemeenten Schouwen-Duiveland en Tholen. Zij kunnen zich dankzij de extra testlocatie dichter bij huis laten testen.

In de eerste twee weken van juni zijn voor Zeeland ruim 1.300 testen aangemeld via het landelijke afsprakennummer. Deze zijn verdeeld over de locaties in Goes en Terneuzen. GGD Zeeland heeft geen eigen teststraat, maar een team dat testen uitvoert bij mensen thuis die niet mobiel genoeg zijn om een teststraat te bezoeken. Daarnaast plant GGD Zeeland zelf de testen in voor kinderen tot 11 jaar. 

Afspraak
Een afspraak maken voor een coronatest kan van 08.00 - 20.00 uur via het landelijk telefoonnummer 0800-1202. “Testen op het coronavirus heeft géén zin als er geen sprake is van klachten en de test toont ook niet aan of je het virus al hebt gehad”, zo benadrukt het Adrz.

In totaal is sinds begin maart bij bijna 730 Zeeuwen het coronavirus via een test vastgesteld. Het aantal Zeeuwen dat in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) vanwege het coronavirus staat al sinds 8 mei op 150. Het laatst gemelde overlijden van een besmette Zeeuw dateert van begin deze maand.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (17-6-2020 om 16:35)
Als je in de Westhoek of Bru woont en geen eigen vervoer hebt behalve de fiets is dit weinig uitnodigend. Als men de testmogelijkheud op het platte land niet beter naar de mensen weet te brengen zal er weinig animo blijven om zich te laten testen bij lichte verschijnselen. Zeker als men dan in de berichtgeving van het RIVM zegt "bent u te ziek om te komen" dan testen we ook aan huis, denk ik dat men gewoon thuis blijft en pas bij serieuze problemen gaat bellen. Dit is net zo dom als eerder dagtoeristen uit te nodigen om te komen en dan bij gebrek aan toiletten achteraf te constateren dat men in de natuur z'n behoefte doet.
Henk Hopjes (16-6-2020 om 15:24)
@Peter: ga toch lekker samen met Ja-Ja kletsen over de illuminatie op WhatsApp ofzo.
Peter (16-6-2020 om 09:06)
En zo komt de regering aan DNA van alle inwoners van Nederland. Never waste a good crisis!!
Henk Hopjes (16-6-2020 om 08:46)
@Ja-Ja: ga lekker terug naar je samenzweringsgroep op Facebook, mafkees.
Ja-Ja (16-6-2020 om 07:28)
Hou toch op met die valse testen. Deze GRIEP is aan het verdwijnen. Maar veel mensen geven gewooon hun griep/verkoudheid door en zijn zogenaamd Corona besmet.
Wim (16-6-2020 om 07:07)
Dit had in feite veel eerder moeten beginnen
Cookie-instellingen beheren