Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

150 Man bij illegale houseparty in Rilland

Toegevoegd: 16-06-2020, 09.36 uur - Update: 16-06-2020, 18.20 uur
150 Man bij illegale houseparty in Rilland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - In Rilland heeft dit weekeinde een illegale houseparty plaatsgevonden. De politie kwam ter plekke maar na een waarschuwing vertrokken de deelnemers op eigen beweging. Later bleek een kleinere groep nog wel een nieuwe feestlocatie te hebben gevonden. Hier werden twee boetes uitgedeeld.

Bij het feest aan de Westelijke Spuikanaalweg waren volgens de politie zo'n 150 personen aanwezig. Nadat agenten ter plekke waren gegaan, werd de deelnemers gevraagd om het feest te beëindigen. De afspraak werd gemaakt dat als bij een nacontrole zou blijken dat het feest nog gaande was, alle geluidsapparatuur in beslag zou worden genomen.

Een inbeslagname zagen de deelnemers kennelijk niet zitten want ze kozen eieren voor hun geld en beëindigden zelf het feest. De politie heeft op deze locatie dus alleen waarschuwend opgetreden en hoefde dus niet echt in te grijpen. Nadien bleek wel ook nog dat onder een viaduct van de A58 een nieuw feestje was gestart. Hier deden 30 tot 40 personen aan mee. Dit feestje werd ook zonder problemen beëindigd. Wel kregen twee personen nog een boete.

De politie heeft de gemeente in kennis gesteld van de party's.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
tekn0123 (19-6-2020 om 12:09)
wat een azijnzijkers hier, WAT een heerlijk feest was dit !!!!!! top organisatie 1,5 meter en liefde en respect voor elkaar. mensen begrijpen niet dat dit een uiting is voor mensen. je gevoel los gooien in muziek en samen een zijn.
Wim (17-6-2020 om 07:23)
Een ieder weet wat toegestaan is waarvan ik vind dat de politie zeer courant is geweest mer de eerste controle en keurig voldeden aan de politie bevel, maar uit ervaring van de politie word dat nog al eens misbruikt en ook hier een kleinere groep was door gegaan wat toch maar twee boetes uit deelde het had er veel meer kunnen zijn.
WeetAllesBeter (16-6-2020 om 23:01)
Direct boetes geven. Dit soort dingen gebeuren omdat men weet hoe soft Nederland is. We weten allemaal dat corona onzin is, maar er is geld nodig dus hop met die boetes!!
@w.im (16-6-2020 om 21:48)
Waar haalt u die kennis vandaan? Ik begrijp dat u ervaring heeft?
wes (16-6-2020 om 15:38)
Goede aanpak! Niets overijverig geschrijf, wat ook best lastig is met 150 man.. Een gewaarschuwd mens telt voor twee toch?
jacob (16-6-2020 om 15:35)
Waarom geen boetes? Als een horeca ondernemer klanten heeft die zich niet aan de regels houden op zijn terras heeft. Krijgt hij €4000,- boete. Ik snap er geen ene moer meer van.