Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Geen beperking meer op aantal toeristische overnachtingen

Toegevoegd: 16-06-2020, 20.23 uur
VRZ-voorzitter Jan Lonink stelde de beperkingen eind maart in.
VRZ-voorzitter Jan Lonink stelde de beperkingen eind maart in.
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er is niet langer een limiet op het aantal slaapplaatsen dat in Zeeland verhuurd mag worden aan toeristen. Tot nu toe was een maximale bezetting van 75 procent toegestaan op campings en vakantieparken, maar die is opgeheven. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De Veiligheidsregio voerde eerder een verbod en later begrenzingen in op toeristische overnachtingen. Dat was volgens de VRZ noodzakelijk omdat de zorg overbelast kon raken maar inmiddels blijkt de druk op de zorg in Zeeland al voldoende tijd beheersbaar, zo stelt de VRZ en dus kunnen de beperkingen worden opgeheven.

Eerder was gepland dat de restrictie op 1 juli zou vervallen maar VRZ-voorzitter Jan Lonink heeft besloten dit moment met twee weken te vervroegen en vandaag te laten plaatsvinden. “Het beleid van Zeeland is daarmee vanaf 15 juni gelijk met de rest van Nederland”, zo zegt de Veiligheidsregio.

Volgens Lonink waren de beperkingen hard nodig maar is het streven altijd geweest om zo snel als mogelijk alle restricties op te heffen. “Dat kan nu, maar we moeten tegelijkertijd aandacht houden voor het opvolgen van de hygiënemaatregelen zoals de anderhalve meter en dus het voorkomen van drukte in de openbare ruimte. Want het virus is natuurlijk niet weg.”

Lonink: “De afgelopen weken hebben we al ervaring opgedaan in het monitoren van drukte en het nemen van maatregelen als het echt te druk wordt. Ook geven wij informatie voor bezoekers over de regels in Zeeland. Wij blijven ons met ondernemers en betrokken organisaties inzetten voor deze gezamenlijke Zeeuwse aanpak.”

De totale bezettingsgraad zal volgens de VRZ overigens naar verwachting de komende weken nog wel onder de 75 procent blijven. “Maar individuele ondernemers die een hogere bezetting kunnen hebben, worden nu niet meer beperkt”, aldus de VRZ.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (20-6-2020 om 12:56)
dank zij lonink mogen toeristen ons komen besmetten want die 1.5 meter wordt never nooit niet gehandhaafd. bedankt lonink.
Nel (18-6-2020 om 13:12)
Wordt wakker Net reageert te fel!!! Het is een feit dat het veel te druk is, zie ook de andere reacties. Ben jij dan ook zo iemand die vindt dat het allemaal maar weer kan?? Dom dom!
helena (17-6-2020 om 14:14)
ga als inwoonster van de gemeente Sluis het toeristenseizoen met angst tegemoet. Want bij onze oosterburen en onze Belgen zijn bij lange na nog niet uit de coronacrisise. Maar voor bedrijven die arbeidsmigranten in dienst hebben zoals het komende fruitoogstseizoen moeten aan heel veel strenge wooneisen etc voldoen en de vakantieparken zijn weer vrij om te verhuren. Inderdaad geld is hier belangrijker dan de gezondheid van eigen inwoners want de hardwerkende arbeidsmigrant kan de horeca en de supermarkt niet van leven. Ook niet genoeg toeristenbelasting.
Mar (17-6-2020 om 11:57)
Gezellig he, Lonink bashen.
Jaap (17-6-2020 om 10:27)
Het is te hopen dat er flink wat failliet gaat in de toeristische sector, helaas de enige manier om het aantal toeristen terug te brengen naar normale aantallen. Je vraagt je af waar het verstand zit van provincie en gemeentes om nog meer toeristenhokken bij te bouwen, bijv. de dwazen die aan het Veerse Meer hun gang kunnen gaan. Te hopen dat deze geldzuchtigen in de toekomst een keiharde les krijgen. Hoe lang wordt dit nog getolereerd door de normale Zeeuwen!!!, ga er eens keihard tegenin.
Nel reageert te fel (17-6-2020 om 10:22)
@nel jij moet thuis zitten omdat jij die keuze zelf maakt. En een angsthaas bent leg jou keuzes niet bij een ander. En verdiep je een keer met je neus in de cijfers rondom het Corona virus. In plaats van als een schaap jezelf te laten leiden (misleiden) door de media.
Cookie-instellingen beheren