Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 59 km

Traumaheli ingezet bij kinderreanimatie Sluiskil

Toegevoegd: 16-06-2020, 20.27 uur - Update: 16-06-2020, 23.08 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Diverse hulpverleners zijn dinsdag aan het begin van de avond toegesneld nadat in Sluiskil melding was gemaakt van een kinderreanimatie.


Volgens de politie was sprake van een jong kind. Het patiëntje bevond zich buiten op een stoep nabij de Spoortstraat. De melding kwam rond 18.20 uur binnen. Twee ambulanceteams, vrijwillige brandweerlieden en politiemensen schoten te hulp. Ook kwam vanuit Rotterdam een traumateam per helikopter ter plaatse.

De helikopter landde bij de hoek van het Minister Lelyplein en de Baljuwlaan. De hulpverleners zijn lange tijd bezig geweest met reanimeren. Rond 19.30 uur is het patiëntje met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in het Belgische Gent gebracht. De arts reed mee in de ambulance en de traumahelikopter vloog daarom tien minuten later ook naar het Belgische ziekenhuis.

Beeldmateriaal
Via Twitter riep de politie mensen op om geen beelden te delen van de reanimatie van het kind. Een woordvoerder laat weten dat omstanders kennelijk foto's en/of video's hebben gemaakt van het kind. "Wij vragen hen dit beeldmateriaal niet online te zetten en/of te verspreiden", aldus de woordvoerder.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (17-6-2020 om 10:13)
Veel te tolerant en vrijblijvend van de politie om deze aso’s te verzoeken om geen beelden te plaatsen. Dit sensatietuig moet je gelijk achter de tralies knuppelen, dit zijn geen mensen.
Marco (17-6-2020 om 08:39)
Bij gebrek aan een eigen interessant leven maar de ellende en het verdriet van een ander vastleggen. Ontzettend treurig. Hopelijk realiseren de figuren die het nodig vonden om sensatie te zoeken dat ze ontzettend triest bezig waren en gebruiken ze volgende keer hun verstand i.p.v. hun telefoon... Sterkte aan de familie van het jonge kindje. Hopelijk komt het daarmee allemaal goed.
Een moeder (17-6-2020 om 08:15)
Mensen die dit doen hebben ze niet op een rijtje. Die hebben duidelijk nog nooit iets ernstigs meegemaakt, anders zouden ze het wel laten!! Heel veel sterkte, ik hoop dat het kindje het haalt...
Barbra (17-6-2020 om 06:50)
Geen woorden voor je gaat zoiets niet filmen laat je eigen nakijken diep triest sterkte voor de familie en het kindje
Ano (16-6-2020 om 22:15)
Sterkte voor de betrokkenen en zo zie je maar weer wat voor trieste mensen er in dit dorp woonen. Alleen maar sensatie zoeken altijd
Michel (16-6-2020 om 21:15)
Hoe ziek in je hoofd ben je dan, om zo´n drama te filmen of foto´s te maken. Ik wil aan deze onbeschofte mensen vragen, ga even naar de dokter want daar is iets niet goed met je. Heel veel sterkte aan de familie van het kindje.
Cookie-instellingen beheren