Weerbericht:
Overwegend droog en enkele opklaringen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Ruim 50 meldingen wateroverlast door hevige regenval

Toegevoegd: 17-06-2020, 17.23 uur - Update: 17-06-2020, 20.24 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Op diverse plaatsen in de provincie zijn aan het einde van de middag verschillende kelders, straten en winkels onder water gelopen. Met name op Walcheren was het raak. De brandweer kreeg ruim 50 meldingen binnen, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Het KNMI heeft code geel afgegeven.


De eerste meldingen kwamen rond 16.15 uur bij de meldkamer binnen. Op diverse locaties in Vlissingen werd de brandweer ingezet. Onder andere aan de Scheldestraat en de Kleine Markt was sprake van wateroverlast. Er zijn twee tankautospuiten ingezet. In korte tijd viel bijna 60 mm neerslag. Dit water kon niet overal goed door de riolering worden afgevoerd. Bij een aantal winkels in Vlissingen kwam het water naar binnen en op diverse straten stond het water hoger dan het stoepniveau.

Walcheren
De meest zware buien vielen volgens de Veiligheidsregio in de omgeving van Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg. Zowel medewerkers van de gemeente Vlissingen als de brandweer zijn druk bezig om te assisteren bij het leegpompen van onder meer kruipruimten en kelders. De Nieuw Bonedijkelaan in Vlissingen is korte tijd afgesloten geweest omdat de putdeksels naar boven kwamen. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties. Inmiddels is de straat weer vrijgegeven. In de Nieuwstraat in Vlissingen werd rond 17.50 uur als gevolg van wateroverlast een stroomstoring gemeld. Hier zijn in totaal 16 woningen ontruimd

Rond 18.05 uur rukte de brandweer van Arnemuiden uit naar de Molendijk in Nieuw- en Sint Joosland. Hier was ook sprake van wateroverlast. Twee lager gelegen garageboxen waren vol water gelopen. De brandweer heeft water weggepompt en water met bezems en trekker de garages uit geduwd. Tussen de Buitenruststraat en de Statenlaan in Middelburg liep de fietstunnel onder de Schroeweg vol. De gemeente Middelburg sloot de tunnel tijdelijk af.

Code geel
Het KNMI had voor Zeeland code geel afgekondigd. Voorspeld was dat lokaal veel regen in korte tijd zou vallen met eventueel wateroverlast als gevolgd. Die voorspelling is - in ieder geval voor Walcheren - werkelijkheid gebleken. Code geel geldt voor Zeeland nog tot 23.00 uur vanavond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (19-6-2020 om 16:39)
Ja en er word te weinig tegen gedaan. Als je kijkt naar Griekse eilanden waar een 50 MM buis op een wc zit aangesloten en je er geen papier door mag spoelen dan weet je hoe het in Nederland gesteld is. De riolen kunnen het vele water niet afvoeren. Als je in de straten een buis legt met een doorsnede van 2 a 3 meter dan kan het in een keer weg. Ik zou dan gaan voor minimaal 2 meter doorsnede
Cookie-instellingen beheren