Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Morgen winterse buien
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 55 km

16 Vlissingse woningen ontruimd vanwege wateroverlast en stroomuitval

Toegevoegd: 17-06-2020, 19.28 uur - Update: 18-06-2020, 10.28 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is een woongebouw ontruimd nadat wateroverlast was ontstaan door hevige regenval. De stroom viel tijdelijk uit. Verschillende huishoudens moesten de nacht elders doorbrengen.


Van de wateroverlast in het pand op de hoek van de Wilhelminastraat en de Nieuwstraat werd rond 17.50 uur melding gemaakt. De brandweer van Vlissingen kwam ter plekke en ook netbeheerder DNWG werd ingezet. Een officier van dienst bevolkingszorg van de gemeente Vlissingen kwam ook poolshoogte nemen.

In totaal 16 woningen werden volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) tijdelijk ontruimd omdat de situatie eerst veilig gesteld moest worden. “Een deel van de woningen was daardoor tijdelijk onbewoonbaar. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om te ondersteunen bij de afhandeling van schade en indien nodig te voorzien in alternatieve woonruimte”, zo meldde de VRZ.

In totaal kwamen minder dan 100 adressen zonder elektriciteit te zitten. Rond 20.15 uur hadden alle huishoudens weer stroom. De bewoners van acht van de ontruimde appartementen moesten de nacht noodgedwongen ergens anders doorbrengen, zo laat de gemeente Vlissingen weten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren