Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 59 km

Garagebrand Yerseke ontdekt dankzij rookmelder

Toegevoegd: 18-06-2020, 02.56 uur - Update: 18-06-2020, 03.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

YERSEKE - Een brand in een garage bij een woning in Yerseke is vannacht ontdekt dankzij een rookmelder. Eén persoon is nagekeken door de ambulancedienst.


Even na 02.00 uur gingen de rookmelders af in een woning aan de Ambachtsherenlaan. De bewoners belden 112 omdat er brand bleek te zijn in hun garage. Vanwege de forse rookontwikkeling schaalde de brandweer op naar middelbrand en gingen twee blusvoertuigen ter plaatse.

De brand kon snel worden geblust en drie kwartier later gaf de brandweer dan ook het sein 'brand meester'. Omdat de brand snel werd ontdekt dankzij de rookmelder, kon erger worden voorkomen, zo laat de brandweer weten. Door de brand is wel rookschade ontstaan. De schade is beperkt gebleven tot de garage en de brand heeft zich niet uitgebreid naar de woning.

De garage en de woning zijn door de brandweer geventileerd. Stichting Salvage komt er plaatse om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade. In eerste instantie meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat er niemand gewond was geraakt, maar rond 03.00 uur werd de ambulancedienst alsnog opgeroepen om één van de bewoners na te kijken vanwege rookinhalatie. Deze persoon is uiteindelijk ook meegenomen in de ambulance.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren