Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra snelheidscontroles op snelwegen

Toegevoegd: 18-06-2020, 14.15 uur
Extra snelheidscontroles op snelwegen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Wie de komende tijd de snelweg opgaat, doet er goed om aan om de snelheidsmeter extra goed in de gaten te houden. De politie gaat namelijk extra controleren.


Sinds 16 maart mag overdag nog maar 100 kilometer per uur gereden worden. Om te onderzoeken in hoeverre weggebruikers zich aan de nieuwe maximumsnelheid hielden, zijn volgens de politie de afgelopen maanden verschillende zogeheten 0-metingen uitgevoerd.

“Na een goed begin is de laatste weken te zien dat de snelheid steeds vaker wordt overschreden, met diverse verkeersgevaarlijke situaties tot gevolg”, zo laat de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant weten. De komende tijd zal volgens de politie daarom meer worden gecontroleerd op het naleven van de maximumsnelheid. “Dit zal zowel opvallend als onopvallend gebeuren”, zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (19-6-2020 om 19:21)
Wel grappig om te lezen dat men het steeds heeft dat de overheid weer geld nodig heeft.. Als iedereen zich aan de regels houdt halen ze geen euro binnen hoor. Maar daar zit hem juist de crux. Het schijnt toch voor steeds meer mensen een moeilijke opgave te zijn om zich aan de regels te houden. En dat wordt vast ook in de hand gewerkt dat men te weinig controleert en de boetes veel te laag zijn.
Piet Cijsouw (19-6-2020 om 18:07)
Het niet kunnen opbrengen van de dicipline om te doen wat de wegbeheerder eist zegt meer over de weggebruiker dan over de handhavers
Joop (19-6-2020 om 17:01)
Ben je vroeger veel gepest dan ga je fijn bij de politie ,kan je burgers lastigvallen en af en toe 1 in de rug schieten als die van je wegloopt .....de politie is je beste kameraad,,,,,ik ben blij dat die pet mij niet past. Ben liever een zwerver dan zo'n politieman .
Marcel (19-6-2020 om 16:10)
@Steef waarom moet jij zonodig iemand die 100km/h rijdt inhalen, die snelheidsbeperking geldt toch ook voor jou.
Steef van der Meer (19-6-2020 om 09:57)
Het 100 km rijden heeft het er op de weg niet rustiger opgemaakt,door het geringe snelheids verschil met de vrachtwagens zit je soms honderden meters op de linker baan om in te halen,wat te denken van grote groepen die precies 100 op hun teller rijden file makers dus en de alertheid vermindert omdat je het idee hebt dat het veels te langszaam gast Het verkeer loopt niet soepel meer,het is te krampachtig geworden.Ik wacht vaak tot na 19:00 hr voordat ik een lange afstand ga rijden.
Bas (19-6-2020 om 09:45)
Misschien zouden ze eens moeten controleren op mensen met een mobiel achter het stuur... dat is ook niet normaal hoeveel je die tegen komt de A58.
Cookie-instellingen beheren