Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 168 km

Extra snelheidscontroles op snelwegen

Toegevoegd: 18-06-2020, 14.15 uur
Extra snelheidscontroles op snelwegen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Wie de komende tijd de snelweg opgaat, doet er goed om aan om de snelheidsmeter extra goed in de gaten te houden. De politie gaat namelijk extra controleren.


Sinds 16 maart mag overdag nog maar 100 kilometer per uur gereden worden. Om te onderzoeken in hoeverre weggebruikers zich aan de nieuwe maximumsnelheid hielden, zijn volgens de politie de afgelopen maanden verschillende zogeheten 0-metingen uitgevoerd.

“Na een goed begin is de laatste weken te zien dat de snelheid steeds vaker wordt overschreden, met diverse verkeersgevaarlijke situaties tot gevolg”, zo laat de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant weten. De komende tijd zal volgens de politie daarom meer worden gecontroleerd op het naleven van de maximumsnelheid. “Dit zal zowel opvallend als onopvallend gebeuren”, zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (18-6-2020 om 17:22)
de verkeershufter heeft dus een naam PETER
Kees (18-6-2020 om 17:21)
Prima zo. Ik reed al voor de invoering ervan 90-100. Je hebt namelijk ook langzamer verkeer zoals vrachtwagens. En een file ontstaat doordat mensen vaak moeten anticiperen op een vrachtwagen en dan ineens veel gas geven. Bij deze snelheid van 100 km per uur heb je de helft minder files volgens de ANWB omdat iedereen even hard rijd uitgezonderd mongolen die 130 blijven rijden en files veroorzaken en gevaarlijk rijgedrag. Hoe meer controle hoe beter. En trajectcontroles zijn ook prima. Zeker als ze niet aangekondigd worden. Handhaven en zeker met de anderhalve meter regel kan de politie dus beter snelheidscontroles veilig doen en de boete opsturen
cabbie41 (18-6-2020 om 17:18)
@Peter BMW zeker ?
Mlm (18-6-2020 om 16:47)
Het zal wel weer... ze moeten toch ergens het geld vandaan halen wat ze aan de corona hebben uitgegeven. @Peter mee eens bij Rutte is alles tijdelijk maar langzaam slijt het er in zodat mensen het vergeten en het zo blijft zoals het is. En zo gaat dat want mensen in Nederland nemen alles voor lief daarom dat alles zo makkelijk gaat nieuwe regeltjes opdragen mensen accepteren het toch wel.
Jacob (18-6-2020 om 16:24)
Leuk om de reacties te lezen van Peter en Pieter. De één heeft 1 letter meer in zijn naam staan. Dat verschil zit ook zeker in de intelligentie van Pieter, veel en veel slimmer dan de domme Peter die nog eens in een sloot zal belanden met zijn 200+ rijstijl.
AntiGSM (18-6-2020 om 16:21)
@pieter; ik kan het niet beter verwoorden, je hebt helemaal gelijk. Het is tegenwoordig een grote hufterbende op de weg, helaas blijft de nadruk alleen op snelheid terwijl geen richting aangeven, drank drugs en smartphone de grootste plaag is voor de verkeersveiligheid maar daar hoor je ze weer niet over.
Cookie-instellingen beheren