Weerbericht:
Overdag in het noorden zon, in het zuiden wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra snelheidscontroles op snelwegen

Toegevoegd: 18-06-2020, 14.15 uur
Extra snelheidscontroles op snelwegen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Wie de komende tijd de snelweg opgaat, doet er goed om aan om de snelheidsmeter extra goed in de gaten te houden. De politie gaat namelijk extra controleren.


Sinds 16 maart mag overdag nog maar 100 kilometer per uur gereden worden. Om te onderzoeken in hoeverre weggebruikers zich aan de nieuwe maximumsnelheid hielden, zijn volgens de politie de afgelopen maanden verschillende zogeheten 0-metingen uitgevoerd.

“Na een goed begin is de laatste weken te zien dat de snelheid steeds vaker wordt overschreden, met diverse verkeersgevaarlijke situaties tot gevolg”, zo laat de verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant weten. De komende tijd zal volgens de politie daarom meer worden gecontroleerd op het naleven van de maximumsnelheid. “Dit zal zowel opvallend als onopvallend gebeuren”, zo meldt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W.S.M. Fakkeldij (22-6-2020 om 15:44)
[email protected] Niemand verplicht U om zo een "racewagen" te kopen. Uw word geacht de wet te kennen en daar ook naar te handelen. Ook nog steeds vreemd dat dit soort absurd hard kunnen rijdende auto's nog verkocht mogen worden. En kom niet met het verhaal, ja maar in Duitsland mag het wel, voor zover bekend hier is het Nederland en daar zijn wat andere regels.
Frans Jansen (22-6-2020 om 12:17)
Als die zo genaamde personen in hun auto`s dan zich ook aan de snelheid houden.. als je 100 rijd en je word ingehaald door zo`n visse graad, lijkt het wel als of je stil staat.. gebeurd regelmatig op de a58 tussen Vlissingen en Goes. Ik heb in mijn theorie boekje geleerd dat een politie auto zonder optische en geluidsignalen ook gewone "burgers" zijn, maar als ze naar de BK in goes willen is zo`n auto natuurlijk lekker makkelijk.
Jantje rijd nooit te snel (21-6-2020 om 19:25)
Er rijden nog heel veel auto's te hard. De bekeuringen zijn mijns inziens nog veel te laag. Direct bekeuren en laten betalen. Dan kun je nog meer agenten goed opleiden en hun werk laten doen.
Slick50 (21-6-2020 om 10:57)
Kan iemand ook uitleggen waarom Rutte stellig beweerde dat auto's die sneller rijden minder vervuilen en we dan toch meer vervuiling moeten maken door langzamer te rijden om het milieu te sparen ? Een typerend stukje VVD regelgeving. En daar ga je in je raceauto...een slakkengang op het slakkenspoor
¿kweetniet ? (21-6-2020 om 10:45)
Dus die wetswijziging heeft diverse verkeersgevaarlijke situaties tot gevolg ?
Michel (19-6-2020 om 19:22)
@Joop, die reactie van jou, is de domste die er bij staat.
Cookie-instellingen beheren