Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Voorwaardelijke straf voor ex-wijkagent Tholen

Toegevoegd: 18-06-2020, 19.04 uur
Voorwaardelijke straf voor ex-wijkagent Tholen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het lekken van vertrouwelijk informatie is donderdag in Middelburg de 40-jarige inmiddels ex-wijkagent van de gemeente Tholen, B. H. uit Zonnemaire veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke boete van 250 euro.

H. werd ervan verdacht tussen 2016 en 2017 diverse keren zijn beroepsgeheim te hebben geschonden en in het bezit te zijn geweest van cocaïne. Het 'lekken'  bestond er onder meer uit dat hij aan een vriend vertelde dat een bepaalde auto niet verdacht was, dat hij zijn vader had vertelde over een gebeurtenis bij Hoogerheide terwijl een niet-politieman kon meeluisteren.

H. werd ook schuldig bevonden aan de handel en bezit van cocaïne en erectiebevorderende middelen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (19-6-2020 om 11:08)
@Capone Volgens Transparency International staat Nederland op nr 8 in de wereld ,m.a.w. er zijn in de wereld maar 7 landen die het beter doen als het gaat om non-corruptie.
Capone cultuur (19-6-2020 om 10:31)
@ Mar, onderzoek geeft aan dat NL 1 van de corruptste landen van de omgeving is, zelfs nog corrupter dan sicilië, de bakermat van de befaamde italiaanse maffia.
Flut (19-6-2020 om 08:01)
Ik dacht dat lieden met een voorbeeldfunctie bij de overheid hard aangepakt zouden worden ? Het lijkt er meer op dat men de hand boven zijn hoofd houd..Ik bedoel informatie lekken, drugshandel en bezit.. en dan die flutstraf ? Ik denk een straatdealertje met 5 gram wiet in zijn zak krijgt nog meer straf. Schaamtevol om te lezen over de rechtsongelijkheid die door de overheid zelf hoogtij viert.
Wim (19-6-2020 om 07:22)
Ja hoogst waarschijnlijk er toch ook gebaat bij zijn geweest om ook zijn eigen te verrijken wat natuurlijk het stomste kan doen wat hij heeft gedaan heeft als politie persoon maar zie wie is er foutloos,ondanks dat dit niet door de beugel kan, als 40 jarige wijk agent.
Koos P. (18-6-2020 om 20:13)
Vroeger was er een duidelijke lijn tussen politie en criminelen. Best triest om te zien dat de politie deze lijn zelf weg snuift en er nog goed mee wegkomt ook! Als je ziet dat 'normale' burgers geen voorwaardelijke straf krijgen vanwege drugshandel of bezit, is dit best wel met 2 maten meten. B.H. had beter moeten weten, zeker omdat z'n vader ook agent is. Aan z'n opvoeding zal het niet liggen.
Mar (18-6-2020 om 20:08)
Hoezo, corrupt ?? Je kletst.