Weerbericht:
Morgen minder warm maar wel enkele regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Honden in camper, politie neemt poolshoogte

Toegevoegd: 18-06-2020, 19.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politieagenten hebben vanmiddag in Middelburg poolshoogte genomen nadat was ontdekt dat in een afgesloten camper drie honden waren achtergelaten.


De honden werden bij toeval ontdekt nadat op de Kanaalweg een verkeersongeval was gebeurd. De betrokken voertuigen werden op de camperplaats gezet en hier stond de Duitse camper met daarin de drie viervoeters. Nadat het ongeluk was afgehandeld waren de eigenaren van de hond nog altijd niet terug. Hierop werd door de aanwezige motoragent overlegd en kwam een hondengeleider ter plekke. De hondengeleider constateerde dat direct ingrijpen niet nodig was. Hierop vertrokken de politieagenten rond 17.30 uur weer. Rond 17.50 uur kwamen de eigenaren terug bij de camper en hebben zij de camperplaats verlaten.

De politie waarschuwt elk jaar opnieuw voor de gevaren van het achterlaten van kinderen en huisdieren in afgesloten voertuigen op parkeerplaatsen. Zeker met warm weer kan de temperatuur in zo’n voertuig snel oplopen met alle gezondheidsrisico’s voor de kinderen en dieren van dien. Dit voorjaar maakte de politie Zeeland-West-Brabant nog bekend dit jaar harder op te gaan treden tegen mensen die een dier achterlaten in een voertuig. Het nieuwe beleid moet er voor zorgen dat dieren niet langer onnodig lijden of zelfs overlijden omdat ze voor korte of langere tijd worden achtergelaten in een (te warm) voertuig.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renée (21-6-2020 om 18:39)
Stel gewoon standaard in verboden honden in de auto achter te laten dan is er geen discussie meer mogelijk. Hond of dier in afgesloten auto is boete. Je laat ook geen mens achter in een afgesloten auto.
maljaars (19-6-2020 om 19:51)
ik kan het mis hebben maar als een hond zijn tong uit zijn bekkie heeft heeft het toch warm of dorst?
Renata (19-6-2020 om 13:53)
Waardeloos. Vooral niks doen tegen dit asociale gedrag
@ jos (19-6-2020 om 09:05)
Een hondengeleider weet vast wel wat ie doet lijkt mij ;)
Slecht volk (19-6-2020 om 07:46)
Zeker veel duitsers geven er niets om of hebben er nog nooit over nagedacht. de manier waarop er geparkeerd is en die pitbull geeft voor mij aan dat het asocialen zijn.
Wim (19-6-2020 om 07:11)
Hoe kan je nu als hondenliefhebber drie honden achter laten in een afgesloten camper en dat bij warm weer,nee dan ben je geen liefhebber van honden en breng ze dan maar naar een asiel waar die beesten beter verzorgd worden
Cookie-instellingen beheren