Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, vandaag in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie drenkeling Zeelandbrug

Toegevoegd: 18-06-2020, 21.59 uur - Update: 18-06-2020, 23.49 uur
Door: Manfred Berrevoets

COLIJNSPLAAT - De hulpdiensten hebben donderdagavond rondom de Zeelandbrug op de Oosterschelde tevergeefs gezocht naar een drenkeling. De grote zoekactie is beëindigd.


Rond 21.35 uur werd melding gemaakt van een man die van de brug zou zijn gesprongen aan de zijde van Colijnsplaat. Een voorbijganger zou dat hebben gezien en vervolgens de hulpdiensten hebben gebeld. De persoon werd vervolgens niet meer waargenomen en er werd een grote zoekactie op touw gezet. Hierbij werd zowel op de brugpijlers als op het water gezocht.

Twee reddingsboten van de KNRM, de brandweerboot van Stavenisse en de Mistral werden ingezet om te zoeken. Vanuit de lucht zocht de Kustwacht met een reddingshelikopter. Politieagenten zochten de wal af. De ambulancedienst kwam ook naar de Zeelandbrug en op een dijk naast de brug landde een traumahelikopter. Deze had daarvoor eerst zelf ook nog even vanuit de lucht meegezocht. De traumahelikopter is rond 22.30 uur weer teruggekeerd.

Even na 23.30 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland dat de zoekactie toen nog altijd zonder resultaat was maar dat deze desondanks door de Kustwacht was beëindigd. Inmiddels zijn alle hulpverleners weer vertrokken en de Zeelandbrug, die vanwege het incident volledig was afgesloten, is weer helemaal open.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (19-6-2020 om 11:56)
Onzinnig om de Zeelandbrug af te sluiten. Bij dit soort gevallen is een heli en de KNRM voldoende. De rest heeft daar niets te zoeken. Misschien was het wel een zeehond die kopie onder ging.
Wim (19-6-2020 om 07:04)
Zou die persoon het wel goed gezien hebben want rond dat tijd stip was het het zicht nog behoorlijk goed,wat een inzet wat gebruikt word wat het zoeken betreft zowel op t,water als in de lucht,