Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, in het westen enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Ouder echtpaar opgelicht met bestrijdingsmiddel

Toegevoegd: 19-06-2020, 16.21 uur
Ouder echtpaar opgelicht met bestrijdingsmiddel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Een ouder echtpaar is deze week de zee in gegaan met een oplichter die het echtpaar aanbood om hun tuin onder handen te nemen.


Voordat de man in de tuin aan het werk zou gaan moest eerst een aanbetaling gedaan worden. Goed van vertrouwen is het echtpaar op het voorstel ingegaan. Na wat signalen links en rechts kregen ze toch een raar gevoel bij het hele gebeuren. Zo had de oplichter bijvoorbeeld 9 liter bestrijdingsmiddel nodig á 36 euro per liter. Hierop werd de politie ingeschakeld.

Een wijkagent uit Middelburg laat via Instagram weten aan het zogeheten bestrijdingsmiddel geroken te hebben. ‘’ Normaal ruik ik daar niet aan, maar het leek toch verdacht veel op een jerrycan ruitenwisservloeistof’’, aldus de wijkagent. Nadat de oplichter onder druk werd gezet heeft hij het al betaalde geldbedrag terugbetaald.

De politie laat weten dat de oplichter in kwestie onder toezicht staat van de reclassering. Via die weg zal hij ook zijn consequenties ervaren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Generatie DDT (20-6-2020 om 12:14)
Moesten ze maar het miljieu niet willen verpesten met illegaal gif met zo een malafide zwartwerker. Ik ga er van uit dat ze een sanctie krijgen voor dit crimineel met gif gedrag
wim (20-6-2020 om 07:39)
Wat een schoft om bij een ouder echtpaar zo iets ongelooflijke te vragen met zo,n onzin verhaal maar gelukkig door politie achterhaald en terug betaald politie top gedaan.
willem (20-6-2020 om 07:05)
je moet wel erg laag zijn gezonken. oude mensen oplichten met mooie verhaaltjes. onder toezicht van de reclassering? gebakken lucht. goed dat de politie hem het geld liet teruggeven.
Jaap Geelhoed (19-6-2020 om 17:27)
Neutronenkorrels?
Gemeen.! (19-6-2020 om 16:48)
Hoe gemeen om het bij oudere mensen te doen! Heb dan lef...