Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt nepwapens in beslag

Toegevoegd: 19-06-2020, 16.36 uur
Het linker wapen betreft een politie pistool, de overige zijn niet van echt te onderscheiden luchtdrukwapens.
Het linker wapen betreft een politie pistool, de overige zijn niet van echt te onderscheiden luchtdrukwapens.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

GOES - De politie van team Oosterscheldebekken heeft recentelijk twee niet van echt te onderscheiden luchtdrukwapens in beslag genomen.


Politieteam Oosterscheldebekken grijpt de vondst aan om maar weer eens aandacht te vragen voor de risico’s van het bezit van nepwapens. ‘’Stel: U loopt over straat en kijkt recht in de loop van één van deze wapens. U moet uw portomonnee afstaan, of er wordt geschoten. Wat zou u doen? Ook wij als politie maken dit mee, op het moment dat wij iemand met een bovenstaand wapen zien, zullen we hier direct op handelen. In een split second moeten wij de beslissing nemen: écht of nep? Ons vuurwapen trekken en misschien wel schieten, of niet?’’

De politie kwam de wapens op het spoor na een tip van een burger. De wapens werden online te koop aangeboden wat onder deze omstandigheden niet is toegestaan. De verdachte is door de politie gehoord en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De twee luchtdrukwapens zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.P. (19-6-2020 om 23:14)
Ohja, pardoes overheen gelezen! Hoe pomp je zo'n luchtdruk wapen op dan? Net als m'n ouwe supersoaker?
Mar (19-6-2020 om 19:54)
@AP Misplaatst heldendom ??
Michel (19-6-2020 om 19:30)
@A.P. even goed lezen en kijken. het linker wapen is van de politie en dat staat duidelijk aangegeven op de foto, dit als voorbeeld hoe echt de nep wapens eruit zien. Dus het gaat gewoon om 2 nepwapens.
Governthemente (19-6-2020 om 19:19)
@A.P. Linker wapen is een echt vuurwapen, standaard politie pistool. Zoals onder de foto staat. En als iemand iets wat er als een (echt)vuurwapen uitziet op iemand met een echt vuurwapen richt moet ie ook niet raar staan te kijken als er geschoten word.
A.P. (19-6-2020 om 18:40)
In de kop gaat het over twee luchtdruk wapens maar er zijn er 3 afgebeeld? Overigens, als ik over straat zou lopen en in de loop van een van deze wapens zou kijken zou ik vooral aanmoedigen om me neer te schieten!! Joeee
Cookie-instellingen beheren