Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

18 Maanden cel geëist tegen Middelburger

Toegevoegd: 19-06-2020, 21.29 uur
18 Maanden cel geëist tegen Middelburger
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft vrijdag tegen de Middelburger B. van der H. een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.

Van der H. wordt ervan verdacht op 5 januari dit jaar in het bezit te zijn geweest van 3500 pillen XTC en enkele kilo's MDMA. Die werden samen met een tabletteermachine ontdekt tijdens een doorzoeking van de kelderbox van zijn inmiddels ex-vriendin. Van der H. ontkent elke betrokkenheid bij de aangetroffen spullen en zegt dat die door een vriend van hem daar zijn neergezet. De politie kwam op het spoor van de drugs nadat er bij Van der H. bij een controle cocaïne was aangetroffen. Op de vraag van waar hij verbleef gaf hij het adres van zijn vriendin op.

Het was een bekend adres van de politie. Eind vorig jaar was al gemeld dat er op dat adres drugs zouden liggen. Zijn raadsman Joost Grootjans was in niet mis te verstane bewoordingen van mening dat zijn cliënt moest worden vrijgesproken omdat er nauwelijks enig onderzoek was verricht waarbij zijn cliënt in beeld zou kunnen komen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wim (20-6-2020 om 07:06)
Ik vind de straf te laag omdat hij bekend is bij politie dus ook zal deze keer niet de laatste zijn