Weerbericht:
Vandaag bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Alarmcentrale krijgt tijdelijk extra ruimte

Toegevoegd: 31-12-2003, 09.49 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)
VLISSINGEN - Burgemeester K. Schouwenaar van de gemeente Middelburg verwacht deze jaarwisseling geen problemen met de bereikbaarheid van het alarmnummer 112. Vorig jaar functioneerde het telefoonnetwerk slecht.

,,We hebben nu goede afspraken gemaakt``, zegt Schouwenaar. ,,KPN regelt extra capaciteit in Middelburg.`` Tijdens de jaarwisseling vorig jaar ontstonden problemen omdat slechts een deel van de telefoontjes via een vaste lijn het alarmnummer bereikten.

Mobiele bellers hadden nog minder kans om de 112-centrale te bereiken. Er hebben zich ook problemen voorgedaan met het algemene politienummer 0900-8844. Behalve het haperende netwerk, laakte Schouwenaar ook de trage medewerking van KPN. Op het moment dat de storing tijdens de jaarwisseling bekend werd, vroeg de burgemeester om een noodschakeling naar de centrale in Tilburg.

Het duurde lang voordat de klus geklaard was. Na de jaarwisseling trok Schouwenaar aan de bel bij Binnenlandse Zaken en de oorzaak van de slechte bereikbaarheid werd onderzocht. Daaruit bleek dat de schuld niet in Zeeland lag. Na de jaarwisseling is het spitsuur en ontstaat filevorming op het landelijke telefonisch netwerk.

Voor Schouwenaar was de uitkomst van het onderzoek belangrijk, omdat KPN tot twee keer toe had beweerd dat de schuld bij Zeeland lag. ,,We hebben dit jaar naar aanleiding van die kwestie regelmatig overlegd met KPN. We kunnen extra service verwachten. Met KPN zijn we overeengekomen dat de alarmcentrale in Middelburg tijdens de jaarwisseling extra capaciteit krijgt.``


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren