Weerbericht:
Af en toe zon, langs de westkust kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Controles na klachten over overlast door scooters

Toegevoegd: 21-06-2020, 09.35 uur
Controles na klachten over overlast door scooters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Agenten van het basisteam Walcheren hebben de afgelopen twee weken op verschillende locaties in en rond Vlissingen verkeercontroles gehouden met de focus op scooterbestuurders. Er waren verschillende overlastmeldingen bij de politie binnen gekomen over scooterbestuurders die zich niet aan de verkeersregels hielden en die voor gevaarlijke situaties op de weg zorgden.


Bij de controles zijn 36 personen bekeurd omdat hun scooter of bromfiets de constructiesnelheid overschreed. Hun tweewielers moeten eerst opnieuw gekeurd worden voordat ze er weer de openbare weg mee op mogen. Verder is er 19 keer bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen zoals het door rood rijden of rijden op het fietspad waar dat niet mag. Daarnaast is ook een scooter in beslag genomen van iemand die al meerdere malen bekeurd was in verband met verkeersovertredingen.

De komende tijd blijft de politie scooterrijders controleren op diverse overlastlocaties.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs (24-6-2020 om 14:02)
Constructiesnelheid is een misleidend woord. Deze scooters voldeden waarschijnlijk JUIST aan de constructiesnelheid. Dat is namelijk de snelheid die het apparaat loopt als deze uit de fabriek komt en niet nadat de scooter zwaar wordt afgeknepen als het apparaat Nederland in komt. Prima dat ze verder handhaven hoor, maar gebruik niet van die onzin termen.
Rien. (24-6-2020 om 12:56)
Ha, ik rij al jaren op een flink getunede scooter, nooit gepakt. je moet gewoon zorgen dat je : 1 - altijd een vluchtroute in de nabijheid hebt, 2 - flink wat snelheid kunt maken, 3 - niet te herkenbaar in beeld bent.
Wim (22-6-2020 om 07:10)
In algemeen word er veel te weinig gecontroleerd zeker op bromfietsen maar vergeet niet de motoren en vele auto,s die niet voldoen aan veiligheid ik vermoed dat de apk keuringen niet meer worden uitgevoerd als vroeger,zo ook de tijds overschrijving voor al bij de jongere,
't Omaatje (21-6-2020 om 20:58)
Komende tijd ook maar de racende motoren en scheurende autootjes meenemen in de controles...
Pvver (21-6-2020 om 13:58)
Peter heeft kennelijk het IQ van een bladluis
Mijn mening (21-6-2020 om 13:47)
@petertje, volgens mij heb jij geen jeugd gehad. En een dienstplicht voor 4 jaar?? Totaal onzinnige opmerking. Wel ben ik voor een dienstplicht van 1 jaar om mensen wat respect bij te brengen. Zelf ben ik wel dienstplichtig militair geweest en daar was niets mis mee. Zou voor jou ook best goed zijn of heb je de classificatie S5 gekregen?.