Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, in het westen enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Controles na klachten over overlast door scooters

Toegevoegd: 21-06-2020, 09.35 uur
Controles na klachten over overlast door scooters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Agenten van het basisteam Walcheren hebben de afgelopen twee weken op verschillende locaties in en rond Vlissingen verkeercontroles gehouden met de focus op scooterbestuurders. Er waren verschillende overlastmeldingen bij de politie binnen gekomen over scooterbestuurders die zich niet aan de verkeersregels hielden en die voor gevaarlijke situaties op de weg zorgden.


Bij de controles zijn 36 personen bekeurd omdat hun scooter of bromfiets de constructiesnelheid overschreed. Hun tweewielers moeten eerst opnieuw gekeurd worden voordat ze er weer de openbare weg mee op mogen. Verder is er 19 keer bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen zoals het door rood rijden of rijden op het fietspad waar dat niet mag. Daarnaast is ook een scooter in beslag genomen van iemand die al meerdere malen bekeurd was in verband met verkeersovertredingen.

De komende tijd blijft de politie scooterrijders controleren op diverse overlastlocaties.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (21-6-2020 om 10:51)
Jongeren gewoon verplichten om vanaf hun 16e bij de politie te gaan werken; dienstplicht dus! 4 jaar! Heb je ook geen overlast meer want tijd om op een scooter te rijden is er niet meer en meer blauw op straat! Win win!
Jaap (21-6-2020 om 10:17)
Prima actie van de politie, goed dat dit tuig eens aangepakt wordt. Wat mij betreft de scooters niet herkeuren maar gelijk de schrootmachine in en de aso’s naar een opvoedingskamp.