Weerbericht:
Wisselend bewolkt, in het midden buien. Morgen in het zuiden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Baby zwaan komt vast te zitten in binnenvest Hulst

Toegevoegd: 22-06-2020, 21.11 uur
Met behulp van een bootje kon de brandweer het zwaantje bevrijden.
Met behulp van een bootje kon de brandweer het zwaantje bevrijden.
© Foto: Gemeente Hulst
Door: Tim Koster

HULST - De brandweer van Hulst en de Dierenambulance Zeeuws-Vlaanderen zijn vanmorgen uitgerukt voor een baby zwaantje dat was vast komen te zitten in het water van de binnenvest in Hulst.


Rond 11.30 uur werd ontdekt dat het zwaantje in de problemen was gekomen in het water van de binnenvest aan de Traverse in Hulst. De brandweer kwam met een blusvoertuig en een bootje ter plekke om het zwaantje weer te bevrijden. Ook de dierenambulance kwam ter plekke. Volgens de gemeente Hulst was de zwaan onderdeel van een groep van in totaal 7 baby’s en was de zwanenfamilie aardig van slag.

‘’Complimenten aan de Brandweer Hulst en de Dierenambulance Zeeuws-Vlaanderen! Deze middag redden zij 1 van de 7 baby zwaantjes in de binnenvest van Hulst. Het beestje was vast komen te zitten. De brandweer verloste het diertje en de dierenambulance deed een checkup. Daarna werd het teruggezet. De zwanenfamilie was aardig van slag. De collega’s van Gemeentewerken hielden een oogje in het zeil.’’, aldus de gemeente Hulst.

Aan het einde van de middag was de groep zwanen weer samen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (23-6-2020 om 16:58)
Fijn dat het beestje bevrijd kon worden. Ik hoop dat de oorzaak van het vastzitten ook kan worden weggenomen zodat het niet nog eens gebeurt. Trouwens, mensen hebben baby's en zwanen hebben pullen (zo heten de jongen van zwanen, ik kan er ook niets aan doen.....)
Cookie-instellingen beheren