Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Inbrekers vol in beeld bij reeks inbraken

Toegevoegd: 24-06-2020, 08.35 uur
In Eede, Axel, Terneuzen, Philippine en Hulst zijn de inbrekers vastgelegd door bewakingscamera’s.
In Eede, Axel, Terneuzen, Philippine en Hulst zijn de inbrekers vastgelegd door bewakingscamera’s.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De politie is opzoek naar twee mannen die vorig jaar meerdere inbraken hebben gepleegd in Zeeuws-Vlaanderen. In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn gisteravond beelden uitgezonden van de inbraken.


Verschillende bedrijven werden in het najaar van 2019 gedupeerd door inbrekers. De daders legden een heuse strooptocht af, want sloegen - verspreid door Zeeuws-Vlaanderen - in totaal vermoedelijk zeven keer toe.

In Eede, Axel, Terneuzen, Philippine en Hulst zijn de inbrekers vastgelegd door bewakingscamera’s. De politie hoopt dat iemand de mannen op de beelden herkent. De meest opmerkelijke beelden zijn van 20 oktober 2019 bij een restaurant aan de Oude Haven in Philippine. Hierop is te zien hoe twee mannen inbreken in het pand, om zich vervolgens tijgerend over de vloer door de zaak te bewegen. Ze zijn die nacht ruim een uur in en rond het restaurant actief; om 04.10 uur vluchten ze het restaurant uit.

Vermoedelijk dezelfde mannen komen negen dagen later in beeld bij een partycentrum in Hulst. Doordat het alarm afgaat, slaan ze al snel op de vlucht. Wel nemen ze de fiets van een medewerker mee. In Axel is het op 5 november 2019 bij een bedrijf aan de Langeweg mis. Op deze bewakingsbeelden zijn twee verdachten even kort te zien.

Ook op 7 november 2019 beweegt een inbreker zich tijgerend over de vloer van een bedrijf aan de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen. Bij deze inbraak wisten de daders veel buit te maken: gereedschap, een laptop en een kluis met een aanzienlijk geldbedrag erin.

Op 12 november 2019 wordt er twee keer geprobeerd in te breken bij bedrijven in het dorpje Eede; aan de Nieuweweg en aan de Nijverheidsweg.  Op 22 november werd er ingebroken bij casino Playland aan de Zeestraat in Axel. Bij deze inbraak maakten de daders gebruik van een ladder.

De uitzending van Opsporing Verzocht


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren