Weerbericht:
Een enkele bui, geleidelijk bewolkt en van het zuidwesten uit (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie naar vermiste persoon Westkapelle

Toegevoegd: 24-06-2020, 16.22 uur - Update: 24-06-2020, 17.20 uur
Het bootje dat van de man zou zijn is inmiddels door de hulpdiensten aangetroffen.
Het bootje dat van de man zou zijn is inmiddels door de hulpdiensten aangetroffen.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Tim Koster

WESTKAPELLE - De hulpdiensten zijn vanmiddag een grote zoekactie gestart naar een persoon die mogelijk vermist wordt op het water bij Westkapelle. Volgens Omroep Zeeland zou het gaan om een man die met een rubberbootje is gaan vissen.


De melding van de vermissing werd rond 15.00 uur gemaakt. Hierop zijn de reddingboot Uly van de KNRM in Westkapelle en een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht opgeroepen. Ook de strandwachtposten van Zoutelande en Domburg werden direct ingezet. Het bootje met de visser werd voor het laatst gezien voor de kust van Westkapelle, ter hoogte van paviljoen De Westkaap, aldus Omroep Zeeland.

Rond 16.00 uur werd er verder opgeschaald door de hulpdiensten. Dit zorgde ervoor dat ook de zogeheten Search- and Rescuehelikopter van de Nederlandse Kustwacht ter plekke werd gestuurd. Vervolgens werd ook reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans opgeroepen om te helpen bij de zoekactie. Het bootje dat van de man zou zijn is inmiddels door de hulpdiensten aangetroffen. Een signalement van de man is nog niet bekend gemaakt.

Vanuit de lucht wordt een gebied afgezocht tussen Zoutelande en Oostkapelle. Ook vanaf het water wordt hier gezocht. De zoekactie concentreert zich nu op het noordwestelijke deel van de Walcherse kustlijn.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M (25-6-2020 om 07:42)
Ik heb waarschijnlijk de man zien lopen. Strohoed op. Geruite blouse blauwe korte broek. 2 hengels en visserskoffertje bij. Wij zaten bij oostkapelle. De redingsboot van de knrm neeltje jans vaarde weer terug en toen liep die man voorbij.
F. Naerebout (24-6-2020 om 18:22)
Vreemd dat dat opblaasbootje met aflandige wind dan toch ergens aanspoeld. Hopelijk vinden ze hem nog.