Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Hulstenaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk Axel

Toegevoegd: 24-06-2020, 18.08 uur - Update: 01-07-2020, 23.23 uur
Hulstenaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op 20 februari 2017 in Axel en een openlijke geweldpleging dit jaar in Graauw is de 21-jarige S. van D. uit Hulst veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, een rijontzegging van één jaar, een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en het betalen van 2329 euro aan schadevergoeding.

Er was tegen S. van D. een gevangenisstraf van negen maanden waarvan een derde voorwaardelijk plus een rijontzegging van twee jaar geëist. Voor de gevolgen van de openlijke geweldpleging in Graauw dit jaar was een schadevergoeding van 6999 euro geëist. Het dodelijk ongeval gebeurde in de middag van die bewuste februari op de Hulsterweg in Axel. De weg was nat en als passagier zat zijn 18-jarige vriendin naast hem, op de achterbank zat het latere slachtoffer.

Bij de drie chicanes op de Hulsterwerg slipte zijn BMW. Hij kwam in de berm terecht en botste tegen een boom. De passagier op de achterbank, de 18-jarige Amber van Meijeren, overleed ter plaatste. Zijn vriendin die op de bijrijdersstoel zat liep zwaar letsel op. Volgens de rechtbank leed het geen enkele twijfel of Van D. had de wagen bestuurd en niet de vriendin, die niet in het bezit was van een rijbewijs, zoals getuigen zouden hebben hadden verklaard.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ellij (28-6-2020 om 13:25)
In wat voor land leven wij ? Een mensenleven in Nederland is niets waard ? Het meisje haar hele leven en toekomst weg en de bestuurder is geen knip voor zijn neus waard maar wordt toch weer beschermd. De rechterlijke uitspraken moeten echt harder worden. Wat is nou een taakstraf daar gaan ze ook nog prat op.... nee net als vroeger aan de schandpaal zetten.
Mercedes (25-6-2020 om 07:24)
Ik lees met verbazing de straf die deze gast opgelegd krijgt, een lachertje gewoon. Een taakstraf, voorwaardelijke gevangenisstraf en een rijontzegging. En dat bij het veroorzaken van een dodelijk ongeluk en openlijke geweldpleging. Een soft gebeuren bij de rechtbank, het zal je kind maar zijn die bij zo'n ... in de auto heeft gezeten
willem (25-6-2020 om 06:01)
dus een mensenleven heeft een prijs: 240 uur werken en een boete--na 1 jaar weer mogen rijden. de familie van het slachtoffer heeft levenslang. wat zijn dat voor flut strafjes? nooit meer achter het stuur en 10 jr de cel in. mag hopen dat de officier in beroep gaat. zo te lezen was de bestuurder geen braaf ventje.
Rini (25-6-2020 om 04:07)
Ook nog straatverbod !!
bram goeree (24-6-2020 om 19:01)
geweldpleging en een ongeval met dodelijke afloop en dan zo een straf .BELACHELIJK.ik snap best wel dat je met welke straf dan ook iemand niet teug krijgt .maar dit is een klap in het gezicht van de nabestaanden vind ik .snap de recht spraak tegenwoordig toch niet meer hoor .is een mensen leven dan van zo weinig betekenis ?
Cerebrus (24-6-2020 om 18:58)
Een jong kind uit het leven gerukt door achterlijk rijgedrag. En dan een taakstraf.