Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

‘Nieuwe uitdagingen door versoepeling coronamaatregelen’

Toegevoegd: 25-06-2020, 08.42 uur - Update: 25-06-2020, 08.46 uur
‘Nieuwe uitdagingen door versoepeling coronamaatregelen’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De versoepeling van de coronamaatregelen zorgt voor een nieuwe uitdagingen in Zeeland. Dat is de reactie van de Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland.


Per 1 juli veranderen de corona-maatregelen weer in Nederland. Het kabinet heeft gisteravond uitgelegd hoe er verder versoepeld kan worden. Zo mogen grotere groepen mensen bij elkaar komen. Evenementen krijgen daardoor ruimte, net als het Openbaar Vervoer (OV). Wel blijft de 1,5-meterregel voorlopig van kracht. Er is inmers nog altijd geen vaccin tegen het coronavirus en het houden van 1,5 meter is erg effectief gebleken om de verspreiding van het virus te remmen, zo zeiden minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gisteravond. Minister De Jonge: “Nu stoppen met de 1,5-meter maatregel zou hetzelfde zijn als dat we nu in Zeeland de Deltawerken afbreken en zeggen dat dat kan omdat we sinds 1953 geen overstroming meer hebben gehad.”

Lonink: "Volgende week zetten we weer een stap vooruit. Beperkingen blijven noodzakelijk, maar er komt weer meer ruimte. Ook voor sociale activiteiten en voor ontspanning. Dat is prettig voor iedereen, en belangrijk voor verenigingen en ondernemers. Gelukkig kan er weer meer door het laag aantal besmettingen. Om die laag te houden is het wel cruciaal dat we afstand blijven houden van elkaar en hygiëneregels in acht nemen. Zo kunnen we iedere dag en ieder moment voorkomen dat we elkaar besmetten. Want juist door onverschilligheid kan corona weer meer voet aan de grond krijgen. Onze alertheid is en blijft daarom onze beste bescherming."

Dat er meer mag, zorgt volgens de VRZ-voorzitter voor nieuwe uitdagingen. "Zeker in Zeeland waar we als kustprovincie toch al drukte verwachten de komende maanden. Want hoe zorgen we dat in deze situatie op een veilige manier weer grotere bijeenkomsten en evenementen plaats kunnen vinden? Dat is allereerst een opgave voor organisatoren en bezoekers zelf. Maar het vraagt ook zorgvuldige voorbereiding en extra inzet van onder andere gemeenten en politie. Nu duidelijk is wat toegestaan wordt, gaan we daarmee aan de slag. We maken zo snel mogelijk Zeeuwse afspraken over wat wel en niet mogelijk is. Op basis hiervan gaan gemeenten in gesprek met de organisatoren.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (28-6-2020 om 08:19)
Mensen wat gedoe allemaal, Maar het ergste komt nog met de nieuwe noodwet, dan is alles geregeld in de wet. Pas dan maar op, hoge boetes. "lees aub deze maar eens na. Dan ben je echt niet meer zo vrij..
Cookie-instellingen beheren